Vladimír Weiss ml. na akcii venovanej postrelenej kadetke: Silné slová o Miške

Príbeh bojovníčky ho oslovil a sú dennodenne v spojení! Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. (33) je spolu s Jurajom Kuckom ťahúňom ...
  • Zdroj: FB/Integrácia

Príbeh bojovníčky ho oslovil a sú dennodenne v spojení! Futbalista Slovana Vladimír Weiss ml. (33) je spolu s Jurajom Kuckom ťahúňom pomoci a motivácie pre postrelenú kadetku Mišku (20).

FOTOGALÉRIA: Integrácia

V pondelok sa viaceré osobnosti objavili na akcii Integrácia pre deti túžiace po pozornosti, podpore a priestore na realizáciu. 

Na charitatívnej akcii ste sa opäť stretli s Miškou, ktorej pomáhate od prvých chvíľ po nehode. Aký ste mali pocit z jej progresu?

Ona je veľká bojovníčka, čo mi dokazuje vždy, keď za ňou zájdem. Je pre mňa veľkou inšpiráciou. Má sa stále lepšie. Momentálne sa lieči v Kováčovej.

Bol čas podebatovať s ňou aj v súkromí?

Som s ňou v kontakte skoro každý deň, takže vieme o sebe v podstate všetko. Každý potrebujeme raz za čas povzbudiť. Včera som bol ja podporiť ju, inokedy ma po nevydarených zápasoch alebo zraneniach podporuje ona.

Akcia bola o slušnosti medzi ľuďmi a pomoci deťom. Oslovil vás niektorý z príbehov tých detí?

Chcem veľmi pekne poďakovať, že sme s Miškou boli súčasťou tohto krásneho projektu. Slavo Krafčák má u mňa veľký rešpekt za to, čo robí. Musíme byť vzorom pre naše deti. A on nám ide príkladom.

Ste tiež otec. Baví vás byť s deťmi?

Milujem svoje deti. Každá chvíľa s nimi je pre mňa výnimočná, asi ako pre každého správneho rodiča. Snažím sa ich vychovávať tak, ako vychovali rodičia mňa. Niektoré deti možno nemali ľahké detstvo a výchovu ako ja... Preto sa vždy snažím pomôcť a poradiť tým, ktorí to šťastie nemali.

V Slovane je po víťaznom derby s Trnavou, v ktorom ste nehrali, určite pohoda. Tá automaticky prichádza s víťazstvami?

Nálada je výborná. Myslím si, že okrem otca asi u všetkých. On nás stále drží pri zemi, aby sme nepoľavili. Ale to je on, a preto je taký úspešný tréner. Verím, že nám forma vydrží. Ja sa stále dávam zdravotne dokopy. Dúfam, že čoskoro opäť mužstvu pomôžem.

OSOBNOSTI S VEĽKÝM SRDCOM

Projekt Integrácia sa počas 15-ročnej histórie stal jedným z najväčších charitatívnych počinov. V pondelok počas celodenného programu v Nitre v hale Klokočina vystúpila okrem šikovných detí aj plejáda športovcov, hudobníkov, umelcov, youtuberov a ďalších inšpiratívnych ľudí. Spojila ich snaha pomôcť deťom s ťažkými osudmi. Posolstvom tohto ročníka bolo upozorniť na šikanu medzi mladými a zdôrazniť, že byť slušný je normálne!

Na snímke futbalisti Banskej Bystrice.
Pohárový šok na úkor Banskej Bystrice: Krach s druholigistom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});