Líder Popradu Záborský po otrase mozgu: Návrat je otázny

Dobrá správa! Hokejový útočník Tomáš Záborský (35) utrpel pred týždňom na ľade bratislavského Slovana otras mozgu a pol hodinu mal aj výpadok pamäte.

V predošlých dňoch začal po vážnom úraze rehabilitovať a v sobotu sa prvýkrát opäť postavil aj na korčule. Denníku Nový Čas prezradil, ako sa cíti a kedy sa očakáva jeho návrat na hokejovú scénu.

Skúsený útočník Tomáš Záborský utrpel zranenie šesť minút pred koncom duelu so Slovanom v piatok 13. októbra za rozhodnutého stavu 6:2 pre belasých. Domáci hráč Alex Výhonský a obranca Popradu Ben Betker sa rozhodli zhodiť rukavice a rozdať si to ručne-stručne.

Následne sa strhla šarvátka aj medzi ďalšími hráčmi, kde už bol aj Popradčan Záborský, ktorého najskôr postrčil slovanista Samuel Petráš a následne ho zozadu za krk chytil zadák domácich Shawn Lalonde. Opora Popradu stratila rovnováhu a po naťahovačkách s Petrášom dopadla na ľad rovno hlavou.

Záborský utrpel otras mozgu a polhodinový výpadok pamäte. Na ľade ho okamžite ratovali záchranári a následne ho na bratislavské Kramáre previezla sanitka na CT vyšetrenie.

Denne rehabilituje

Týždeň po nepríjemnom zranení prišli od bývalého reprezentanta pozitívne správy. „Už sa cítim oveľa lepšie. V posledných dňoch chodím na pravidelné rehabilitácie, pretože okrem otrasu mozgu som mal aj narazený chrbát.

A k tomu aj bicy­klujem, aby som telo zaťažoval a spevňoval. Postupujem však podľa protokolu a hlavne nechcem nič uponáhľať, pretože takéto zranenia sú vážne,“ povedal pre Nový Čas Záborský.

Návrat je otázny

Útočník Popradu sa v sobotu prvýkrát od úrazu postavil aj na korčule. Kedy sa však vráti na súťažnú scénu, je stále otázne. „Bol som si štvrťhodinku zakorčuľovať, ale ťažko teraz odhadnúť termín návratu. Aj hviezda NHL Sidney Crosby mal otras mozgu, všetci čakali, že sa vráti o týždeň a trvalo to takmer rok.

Naozaj nechcem teraz nič vyhlasovať, idem krok po kroku a uvidíme, kedy mi dajú zelenú aj lekári. Možno to bude ešte pred novembrovou reprezentačnou prestávkou, alebo aj po nej,“ dodal. Bol to preňho druhý otras mozgu v kariére.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});