Otvorené vyjadrenie známeho trénera: TENTO futbalista by mal vyhrať Zlatú loptu

Kormidelník anglického Manchesteru City vyjadril svoj jasný názor k tomu, kto by mal podľa neho získať futbalové ocenenie Zlatá lopta.

Kormidelník anglického Manchesteru City vyjadril svoj jasný názor k tomu, kto by mal podľa neho získať futbalové ocenenie Zlatá lopta.

Fotogaléria

Hlavnými postavami, ktorých meno sa skloňuje pri debatách o tohtoročnej ankete sú útočníci Lionel Messi (36) a Erling Haaland (23). Miernym favoritom je však legendárny argentínčan, ktorý na vlaňajšom svetovom šampionáte získal ako kapitán s Argentínou titul majstra sveta.

Stále len 23-ročný Nór však v minulej sezóne taktiež ukázal vynikajúcu formu, keď si vo svojich 53 zápasoch pripísal na konto 52 gólov a získal s Manchesterom City prvenstvo v Premier League, anglický ligový pohár a taktiež titul v Lige majstrov.

Lundgren trénoval v minulosti aj slovenskú tenistku Danielu Hantuchovú.
Krutá rana osudu: Ex-tréner Hantuchovej prišiel o nohu Zobraziť článok

"Vždy som hovoril, že Zlatá lopta by mala byť rozdelená do dvoch kategórií. Jedna by bola vytvorená osobitne pre Messiho a čo sa týka tej druhej, v nej by mal tentoraz zvíťaziť Haaland. Získal treble, pretože strelil '50 miliónov gólov'," vyjadril sa Guardiola k rozdielom medzi futbalistami, ktorých ako tréner oboch veľmi dobre pozná.

"U Messiho - ak mi poviete o jeho najhoršej sezóne, tá by bola určite najlepšou pre ostatných hráčov," poznamenal 52-ročný kouč a na záver dodal: "Obaja si Zlatú loptu zaslúžia. Čo k tomu môžem povedať?".

V hokejovej Lige majstrov boli fanúšikovia svedkami nevídaného rozhodnutia.
Nevídaný verdikt rozhodcov: Kuriozita, ktorá sa len tak nevidí! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});