Krutá rana osudu: Ex-tréner Hantuchovej prišiel o nohu

Bývalý vynikajúci tenista a neskôr tréner Peter Lundgren (58) skončil na operačnom lôžku. Amputovali mu ľavú nohu.
  • Zdroj: instagram/danielahantuchova

Bývalý vynikajúci tenista a neskôr tréner Peter Lundgren (58) skončil na operačnom lôžku. Amputovali mu ľavú nohu.

FOTOGALÉRIA: Peter Lundgren

Niekdajší švédsky tenista o amputácii prehovoril sám prostredníctvom sociálnej sieti. „Bohužiaľ mi museli amputovať nohu, mal som infekciu. Mám cukrovku 2. typu a môj zlomený členok sa pre zlý krvný obeh nehojil dobre. Momentálne sa cítim dobre a čoskoro sa mi začnú rehabilitácie,“ uviedol Peter, ktorý v minulosti trénoval aj slovenskú tenistku Danielu Hantuchovú.

Švédsky kouč si získal renomé ako tréner Čiľana Marcela Riosa, ktorého priviedol do svetovej Top 10. V rokoch 2000-2003 bol koučom Rogera Federera. Švajčiara doviedol k zisku prvého grandslamového titulu.

V roku 2005 Rus Marat Safin pod jeho taktovkou dokráčal k triumfu na Australian Open. Neskôr Lundgren spolupracoval s Cyperčanom Marcosom Baghdatisom, Bulharom Grigorom Dimitrovom či Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom.

Viac o téme nájdeš vo FOTOGALÉRII!

Na snímke tímový manažér slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík počas tlačovej konferencie po príchode na zraz slovenskej futbalovej reprezentácie pred zápasmi kvalifikácie ME 2024 s Portugalskom a Lichtenštajnskom 3. septembra 2023 v Senci.
Marek Hamšík reaguje na kritikov repre: Otvorme si oči... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});