V roku 2024 chcú byť omnoho úspešnejší: Mercedes chystá revolúciu!

Šéf tímu motoristickej formuly 1 Mercedes Toto Wolff avizuje revolúciu v „stajni“, ktorú riadi.
  • Zdroj: Getty Images

Šéf tímu motoristickej formuly 1 Mercedes Toto Wolff avizuje revolúciu v „stajni“, ktorú riadi.

Ako referuje web sportowefakty.wp.pl, Rakúšan vraví, že Mercedes, ktorý druhý rok po sebe zaznamenáva v F1 slabšie výsledky, sa musí vrátiť k základom.

Mercedes v minulej sezóne nesprávne pochopil nové technické predpisy v F1, výsledkom čoho bol horší monopost v porovnaní s konkurenciou a iba jedno víťazstvo v celom priebehu ročníka. Hoci nemecký tím sľuboval pred tohtoročnou sezónou nárast formy, zatiaľ sa tak neudialo.

Pretekári Mercedesu Lewis Hamilton a George Russell v doterajšom priebehu sezóny nezaznamenali ani jedno víťazstvo, najlepším umiestnením boli druhé priečky Hamiltona v Austrálii a Španielsku.

Wolff tvrdí, že napriek dominancii tímu Red Bull na čele s Maxom Verstappenom získali v Mercedese počas ostatných dvoch rokov dostatok poznatkov na to, aby bol tím v roku 2024 omnoho úspešnejší.

„Už vieme, čo vieme. Nebudeme venovať pozornosť problémom, ktorým nerozumieme. Najväčší problém je to, jazdci neveria monopostu. Musíme im poskytnúť pevné základy, aby mohli získavať dostatok bodov,“ poznamenal Wolff pre denník Gazzetta dello Sport. Poznamenal, že útechou pre tím Mercedes je priebežné druhé miesto v tohtosezónnom Pohári konštruktérov.

Lewis Hamilton čelí opätovnému vyšetrovaniu Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).
Pokutou to skončiť nemuselo: Dostane Hamilton za incident na VC Kataru ďalší trest? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});