Famózny výkon Ružičku, bol hviezdou zápasu: Calgary ale prehralo vo Washingtone

Útočník Adam Ružička sa stal prvým Slovákom, ktorý sa v novej sezóne NHL zapísal do streleckej listiny. Pripísal si navyše aj asistenciu. ...

Útočník Adam Ružička sa stal prvým Slovákom, ktorý sa v novej sezóne NHL zapísal do streleckej listiny. Pripísal si navyše aj asistenciu. Calgary však v noci na utorok prehralo na ľade Washingtonu 2:3 po nájazdoch.

Fotogaléria

Ružička otvoril skóre duelu v 5. minúte a v zámorskej súťaži sa tak presadil prvýkrát od 4. decembra 2022. Vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. V 18. min asistoval pri presilovkovom presnom zásahu, o ktorý sa postaral Dillon Dube a Flames viedli už 2:0. Domáci však v priebehu druhej tretiny vyrovnali a v samostatných nájazdoch ako jediný rozvlnil sieť Jevgenij Kuznecov.

V drese Capitals nastúpil v druhej obrannej formácii Martin Fehérváry. Washington si v druhom zápase sezóny pripísal prvé víťazstvo, Calgary v treťom stretnutí druhýkrát prehralo.

NHL - výsledky:

Columbus - Detroit 0:4

Góly: 9. Gostisbehere (Veleno, Määttä), 28. Rasmussen (Compher), 32. Larkin (DeBrincat, Seider), 33. Copp (Raymond, Walman)

New Jersey - Florida 3:4

Góly: 44. Haula (J. Hughes, Bratt), 49. M. McLeod (Haula, Holtz), 58. Bratt (Hamilton) – 4. Reinhart (Rodrigues, Barkov), 14. Verhaeghe (M. Tkachuk, Mahura), 32. Mikkola (M. Tkachuk, Kulikov), 41. Reinhart (Ekman-Larsson, Barkov)

New York Rangers - Arizona 2:1

Góly: 15. Kreider (Zibanejad, Kakko), 49. Trocheck (Panarin, Fox) – 25. Keller (Schmaltz, Cooley)

Toronto - Chicago 1:4

Góly: 26. Tavares (Nylander, Giordano) – 23. Entwistle (Athanasiou, Katchouk), 35. Perry (A. Vlasic, S. Jones), 38. T. Johnson (Athanasiou, Korchinski), 60. T. Raddysh

Washington - Calgary 3:2 pp a sn

Góly: 27. Phillips (Milano), 30. McMichael (Phillips, Carlson), rozh. náj. Kuzněcov – 5. Ružička (Hanifin, Dubé), 18. Dubé (Hanifin, Ružička)/A. RUŹIČKA (Calgary) 1+1/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});