Hokejista Pavol Regenda si pýta miesto v NHL: Novú sezónu odpálil v raketovom štýle!

O svoju šancu bojuje zo všetkých síl! Slovenský hokejista Pavol Regenda (23) pred vlaňajšou sezónou prekvapil azda všetkých, keď podpísal ...
  • Zdroj: twitter/SDGullsAHL

O svoju šancu bojuje zo všetkých síl! Slovenský hokejista Pavol Regenda (23) pred vlaňajšou sezónou prekvapil azda všetkých, keď podpísal zmluvu s tímom NHL Anaheim Ducks.

Väčšinu času však v minulom ročníku strávil na farme a na farme začínal aj tento rok. V úvodných dvoch zápasoch sa však predviedol vo skvelej fazóne, keď má už po prvých dvoch zápasoch za San Diego Gulls v AHL na konte 3 góly.

Odborníkov v zámorí zaujal Regenda výkonmi v reprezentácii, či už na majstrovstvách sveta, alebo ZOH 2022. Michalovský odchovanec si za svoju šikovnosť a priebojnosť vyslúžil šancu v najprestížnejšej hokejovej lige sveta, kde odohral v minulom roku 14 zápasov s bilanciou 1+2. Väčšinu času však strávil na farme v San Diegu, kde zaznamenal v 50 zápasoch 13 gólov a 12 asistencií. Na farme odštartoval aj aktuálnu sezónu, tentokrát ako raketa, keď vo dvoch zápasoch dokázal streliť už tri góly. To je výkon, ktorý doslova kričí - dajte mi šancu v NHL!

Slovenský hokejový reprezentant Juraj Slafkovský.
Nasrdený Slafkovský použil tvrdý slovník: Ku*va! Je to absolútne hrozné Zobraziť článok

Regenda je príkladom toho, že tvrdá práca, oddanosť a vášeň pre hokej môžu doviesť hráča k veľkým výškam. Fanúšikovia doma na Slovensku sú z neho doslova nadšení a tešia sa na ďalšie kroky, ktoré by zrejme už o nejaký čas mohli viesť práve do Národnej hokejovej ligy.

Regenda má momentálne s tímom Ducks platnú dvojcestnú zmluvu, ktorá zahrňuje viaceré bonusy. Na farme sa jeho plat pohybuje na sume 80-tisíc dolárov (75 200 eur), v NHL by sa však jeho plat vyšplhal viac ako desaťnásobne na hodnotu 867 500 dolárov (815 450 eur) ročne.

Jiři Šlégr sa s Českom stal v roku 2005 vo Viedni majstrom sveta.
Strach o legendu českého hokeja Šlégra: Náhla operácia a plno tajností Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});