V zámorí spievajú ódy na Slafkovského: Obrovská pochvala!

Podľa viacerých zámorských žurnalistov odohral slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) proti Torontu jeden z najlepších zápasov v NHL.
  • Zdroj: SITA/AP

Podľa viacerých zámorských žurnalistov odohral slovenský hokejista Juraj Slafkovský (19) proti Torontu jeden z najlepších zápasov v NHL.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Útočník Montrealu si v úvodnom dueli sezóny pripísal do štatistík jednu asistenciu, dva plusové body, no nadchol aj celkovým herným prejavom. "Stále pracujem na svojej hre," priznal v pozápasových rozhovoroch.

Canadiens prehrali v Toronte 5:6 po samostatných nájazdoch, hoci v zápase viedli 2:0 aj 5:3. Práve na druhý gól prihral Slafkovský po tom, ako jeho bekhendovú prihrávku v prečíslení zužitkoval Alex Newhook, pre ktorého to bol prvý zápas od letného príchodu z Colorada. V Montreale vytvoril druhú útočnú formáciu s Kirbym Dachom a Slafkovským, ktorý mal podiel aj na góle Newhooka na 4:3, keď po dobrom napádaní dokázal udržať takmer stratený puk v útočnom pásme.

Po hetriku domáceho útočníka Austona Matthewsa venovali zámorskí novinári pomerne veľa priestoru aj Slafkovskému a jeho hre v novozloženej formácii. "Je to len jeden zápas, ale útok Newhooka, Dacha a Slafkovského vyzerá veľmi dobre. Táto formácia bola najviac nebezpečná. Slafkovský vyzeral veľmi dobre, bol zapálený do hry," uviedol Jonathan Bernier z TVA Sports a v podobnom duchu sa vyjadril aj Marc Dumont z Montreal Hockey Now: "Možno je to príliš skoro na pochvalu, ale musím povedať, že to bol od Slafkovského excelentný zápas. V každom striedaní bol rozdielový hráč."

Hráč Chicago Blackhawks Connor Bedard.
Rantanen vyrovnal zápis Petra Šťastného: Bedard sa dočkal prvého gólu Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk