Tréner Michal Gašparík: Hneď by som bral túto trojicu zo Slovana!

Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík (41) pozorne sleduje výkony svojho úhlavného rivala. Túto trojicu hráčov Slovana Bratislava by ...

Tréner Spartaka Trnava Michal Gašparík (41) pozorne sleduje výkony svojho úhlavného rivala. Túto trojicu hráčov Slovana Bratislava by som zobral hneď!

Fotogaléria

Spartak Trnava a Slovan Bratislava sú úhlavnými rivalmi, ich vzájomné súboje bývajú vyhrotené a bezpečnostné zložky majú často plné ruky práce s fanúšikovskými tábormi oboch tímov. Tréner "andelov" Michal Gašparík (41) veľmi pozorne sleduje výkony hráčov belasých a netají, že trojicu z nich by bral hneď, ak by to bolo možné. "Zobral by som hneď troch – Kankavu, Čavriča a mladého Weissa. To sú fantastickí hráči, na slovenské pomery absolútne špičkoví," vyhlásil kouč Trnavy pre Denník N.

Michal Šulla posilnil trnavský Spartak.
Trnava vyriešila problém s brankármi: Spartak posilní Šulla Zobraziť článok

Jeho náprotivkom na lavičke Slovana je skúsený bývalý reprezentačný tréner Slovenska a Gruzínska Vladimír Weiss st. (59). Gašparík si zaspomínal na priamu skúsenosť s ním, keď hrali proti sebe. Od tohto momentu začal mať voči Weissovi staršiemu obrovský rešpekt. "Poznám ho ešte z ihriska, keď sme boli obaja aktívni hráči. Mám jednu spomienku, keď som ako začínajúci futbalista hral za Trnavu na ihrisku Petržalky. Faulovali ma, bol som na zemi, pribehol ku mne Weiss, chytil ma za dres a vyšticoval ma, nech tam ako zasran neležím. Odvtedy u mňa vzbudzuje rešpekt," priznáva Gašparík.

Teraz Gašparík a Weiss st. stoja proti sebe a šéfujú dvom klubom, ktorí sú odvekými rivalmi. Aký je teda ich vzťah? "Nedá sa však hovoriť, že máme nejaký vzťah. Ak nejaký je, tak čisto profesionálny ako dvaja tréneri. Je najúspešnejší slovenský tréner a za to má moje uznanie," dodal kouč Spartaka Trnava s patričným rešpektom voči skúsenejšiemu kolegovi.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});