Našiel hokejový Slovan nového trénera? Jeho súčasný klub potvrdil záujem

Stane sa český kormidelník Vladimír Růžička (60) novým trénerom HC Slovan Bratislava? Jeho súčasný klub Ústí nad Labem potvrdzuje záujem ...

Stane sa český kormidelník Vladimír Růžička (60) novým trénerom HC Slovan Bratislava? Jeho súčasný klub Ústí nad Labem potvrdzuje záujem z Bratislavy.

Fotogaléria

HC Slovan Bratislava po nevydarenom vstupe do extraligovej sezóny, keď prehral tri z úvodných štyroch stretnutí, začal robiť poriadky. Skončili hlavný tréner Ján Pardavý, generálny manažér Oto Haščák a tiež kanadský obranca Matt Murphy. Kto povedie lavičku belasých?

Spomína sa viacero možných adeptov. Podľa iDnes.cz je horúcim kandidátom bývalý český reprezentačný tréner Vladimír Růžička (60). Ten už bol v minulosti so záujmom Slovana spájaný, ešte počas pôsobenia slovenského klubu v KHL. "Zatiaľ sa k tomu nechcem vyjadrovať," reagoval český odborník pre iDnes.cz.

Hráči HC Slovan Bratislava proti HKM Zvolen
Čistky v Slovane pokračujú: Končí aj kanadský legionár Zobraziť článok

Ten v lete prekvapujúco prebral taktovku v druholigovom tíme Ústí nad Labem. Konateľ klubu Vladimír Evan nepriamo potvrdil záujem zo Slovana Bratislava. "Je to otázka predovšetkým na Vláďu. Včera sme sa spolu bavili, dnes po obede máme ďalšiu schôdzku," reagoval.

V okruhu kandidátov na trénera Slovana sa spomínal aj bývalý slovenský reprezentačný tréner Zdeno Cíger (53), ten však prezradil, že ponuku od vedenia belasých nedostal. "Ozýva sa mi veľa ľudí, lebo zachytili takéto šumy. Nateraz ma však vedenie Slovana s takouto ponukou neoslovilo," povedal Cíger pre TVNOVINY.sk.

"Ani nad tým momentálne neuvažujem. Aktuálne vediem juniorku, kde mám toho naozaj dosť. Neviem si to preto aj z tohto dôvodu predstaviť. V prvom rade by musela prísť nejaká ponuka a potom by sa videlo, ako ďalej. Skôr si však myslím, že vedenie bude hľadať niekoho nestranného, kto nemá s klubom až také väzby," myslí si bývalý reprezentačný kouč.

Slovenský novinár z Denníka Šport Tomáš Prokop uvádza na sociálnej sieti X, že Slovan by mal mať údajne zoznam šiestich kandidátov. Spomína mená Peter Draisaitl, Josef Jandač a Patrik Martinec.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});