Katastrofálny úvod sezóny má svoju prvú obeť: Pardavý skončil na lavičke Slovana Bratislava!

Začali čistky v hokejovom Slovane?  Vedenie hokejového klubu Slovan Bratislava odvolalo z funkcie hlavného trénera Jána Pardavého (52). ...
  • Zdroj: TASR

Začali čistky v hokejovom Slovane? Vedenie hokejového klubu Slovan Bratislava odvolalo z funkcie hlavného trénera Jána Pardavého (52). Zareagovalo tak na zlý štart Slovana do novej sezóny Tipos extraligy, mužstvo prehralo tri zo štyroch duelov a inkasovalo 21 gólov.

Utorňajší tréning povedú doterajší asistenti Richard Kapuš a Rudolf Jendek. Klub na sociálnej sieti informoval, že meno nového hlavného trénera by malo byť známe do konca tohto týždňa.

FOTOGALÉRIA: Pardavý skončil na lavičke Slovana Bratislava!

Slovan Bratislava, jeden z najväčších favoritov slovenskej najvyššej hokejovej súťaže, vstúpil do nového ročníka ako zo zlého sna. V úvodných štyroch zápasoch dokázal získať len tri body, a to za výhru 8:3 na ľade nováčika z Humenného. V ostatných dueloch hanebne nestačil na Michalovce, Zvolen a poslednou kvapkou bola nedeľnajšia vysoká prehra 1:5 proti Spišskej Novej Vsi. „Belasí" momentálne figurujú v tabuľke na 10. mieste s druhou najhoršou defenzívou - 21 inkasovaných gólov.

Ján Pardavý viedol Bratislavčanov od sezóny 2022/2023, ale vysoké klubové ambície sa mu nepodarilo naplniť. O výmene trenčianskeho rodáka sa uvažovalo už v závere vlaňajšieho ročníka, no funkcionári mu dali ešte jednu šancu. Toto rozhodnutie sa však neukázalo ako správne, a tak sa bývalý slovenský reprezentant porúča z trénerskej stoličky už po štyroch kolách nového ročníka Tipos extraligy. „Snažili sme sa v danej situácii nájsť riešenie, ktoré bude pre klub i mužstvo najlepšie. Niekedy veci nevyjdu, tak ako si predstavujete. Verím, že mojím odchodom dostane mužstvo nový impulz, ktorý teraz veľmi potrebuje a v tabuľke bude už len stúpať nahor,“ povedal pre klubovú stánku Pardavý. 

Podľa našich informácii utorkový tréning povedú asistenti Rudolf Jendek a Richard Kapuš a do piatkového zápasu na ľade Nitry bude známy nový kormidelník. To, či príde k zmene v hráčskom kádri či na pozícii športového riaditeľa, sa ukáže v najbližších dňoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});