Expert potešil slovenských fanúšikov: TOTO povedal o Šimonovi Nemcovi

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec by mal v ročníku 2023/2024 zažiť premiéru v zámorskej NHL v drese tímu New Jersey Devils, ktorý ...

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec by mal v ročníku 2023/2024 zažiť premiéru v zámorskej NHL v drese tímu New Jersey Devils, ktorý si ho vlani vybral na drafte nováčikov z druhého miesta.

Fotogaléria

Ak sa tak stane, podľa experta Stevena Ellisa z portálu Daily Faceoff bude 19-ročný rodák z Liptovského Mikuláša patriť medzi kandidátov na zisk Calderovej trofeje určenej pre najlepšieho nováčika súťaže.

Ellis zaradil Nemca na 9. miesto v 20-člennom zozname adeptov na prestížne ocenenie. V tíme "diablov" však má veľkú konkurenciu v osobe amerického obrancu Luka Hughesa. "Je ľahké prehliadnuť Nemca vzhľadom na fantastického Hughesa. Je šialené, že Nemec je až druhá najväčšia nádej v obrane Devils, keďže vo viac než polovici klubov v lige by bol jednotka. V ostatných sezónach hrával medzi mužmi a aj keď zo Slovenska do AHL to bol veľký skok, na Nemcovi to zdanlivo nebolo vidieť. Devils majú dobrý základ v obrane, ale Nemec je pripravený stať sa hviezdou," myslí si odborník.

Nemec nazbieral v ostatnej sezóne v tíme Utica Comets spolu 34 bodov (12+22) v 65 zápasoch AHL. V počte gólov aj bodov stanovil nové rekordy súťaže pre obrancu do 19 rokov, v produktivite o jeden bod prekonal predošlé historické maximum Dava Maloneyho zo sezóny 1974/1975. Zvolili ho do All-Star tímu nováčikov a od svojho klubu dostal Cenu Iana Andersona za najväčšie zlepšenie počas súťažného ročníka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk