Najúspešnejší český džokej († 48) spáchal samovraždu! Prvé slová zdrvenej manželky

Vo veku 48 rokov zomrel najúspešnejší džokej českej histórie Filip Minařík. Štvornásobný nemecký šampión do vážneho zranenia v roku 2020, ...

Vo veku 48 rokov zomrel najúspešnejší džokej českej histórie Filip Minařík. Štvornásobný nemecký šampión do vážneho zranenia v roku 2020, po ktorom bol niekoľko týždňov v umelom spánku, vyhral 1769 dostihov.

Fotogaléria

O jeho úmrtí dnes informuje web jazdci.cz aj špecializované portály v Nemecku, kde Minařík prevažne jazdil.

Podľa serveru galopponline.de trpel Minařík ťažkými depresiami a spáchal samovraždu. „Tak tvrdo sme bojovali, ale nakoniec boj so stále silnejšou depresiou prehrali. Potrebujeme čas, aby sme si uvedomili a spracovali to, čo sa stalo," povedala manželka zosnulého džokeja Katja.

„Český dostihový šport sa prebudil do čierneho dňa. Najúspešnejší džokej našej histórie Filip Minařík v pondelok odišiel vo veku 48 rokov. Ešte minulý víkend sa ako divák zúčastnil na jesennom mítingu v Baden Badene," napísal server jazdci.cz.

Rodák z pražského Radotína šiel od detstva v stopách svojho otca a šampióna československých džokejov Ferdinanda Minaříka. Prvé dostihy vyhral v apríli 1991 vo Veľkej Chuchli a posledné v júni 2020 v Hannoveri.

O mesiac neskôr v Mannheime si Minařík pri ťažkom páde poranil hlavu a zlomil nohu a bol štyri mesiace v kóme. Jeho priatelia vtedy usporiadali zbierku na pokrytie nákladov liečby. S vypätím síl sa vtedy vrátil do života, pomáhala mu najmä manželka Katja. Mali dcéru Finju.

V Nemecku žil Minařík druhú polovicu života. Presadil sa nielen v Európe, ale aj v Japonsku.

Ilustračná fotografia.
Manželka a deti zostali bez otca: Bývalý hokejista († 55) zomrel náhle na infarkt! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});