Organizátori OH v Paríži majú veľké obavy: Strach z prostitúcie!

Francúzi sa obávajú! Organizátori budúcoročných OH v Paríži sa obávajú zvýšenej sexuálnej aktivity v hlavnom meste Francúzska. Parížska ...
  • Zdroj: TASR/AP

Francúzi sa obávajú! Organizátori budúcoročných OH v Paríži sa obávajú zvýšenej sexuálnej aktivity v hlavnom meste Francúzska. Parížska mestská časť Saint-Denis preto zvýši prostriedky v boji proti prostitúcii.

Medzinárodný olympijský výbor ako aj Paríž sa obávajú, že budú riešiť podobné problémy ako Rio de Janeiro, ktoré organizovalo OH v roku 2016. Tam je stále prostitúcia ilegálna, najstaršie remeslo sa ale schovávalo pod záštitou rôznych masážnych salónov a podobných miest.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Radikálna zmena Petry Vlhovej! Tréner Pini burcuje fanúšikov Zobraziť článok

„Pro neplnoletú verejnosť môže byť prostitúcia príležitosť k rýchlemu zárobku. A to aj pre mladých chlapcov, ktorí by sa mohli stať pasákmi. Vyškolili sme preto odborníkov, ktorí sa venujú mládeži formou osvety. V druhej fáze sme sa tiež rozhodli uskutočniť kampaň pre širokú verejnosť s cieľom zvýšiť povedomie medzi všetkými protagonistami. Títo ľudia často prichádzajú do Francúzska, pritom ale nevedia aká je v tomto smere legislatíva,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení mestskej časti Saint-Denis.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});