Vuelte hrozila olejová sabotáž: Španielska polícia zatkla štyroch separatistov

Na treťom z veľkých cyklistických podujatí sa kopia nepríjemnosti. Cyklistický pelotón na Vuelte už ničili dážď, tma v cieli, pripináčiky, ...
  • Zdroj: twitter.com/PoliciaNacional

Na treťom z veľkých cyklistických podujatí sa kopia nepríjemnosti. Cyklistický pelotón na Vuelte už ničili dážď, tma v cieli, pripináčiky, príliš pracovitá novinárka.

Len zásah polície zabránil tomu, aby sa pridala aj sabotáž počas pondelkovej tretej etapy, o ktorú sa postarali katalánski separatisti.

Podľa policajného vyhlásenia chceli vyliať na ceste na trať pretekov zhruba 400 litrov tekutiny podobnej motorovému oleju. Etapa viedla z mesta Súria neďaleko Barcelony do Arinsalu v Andorre. Členovia skupiny CDR, ktorá sa usiluje o nezávislosť Katalánska od Španielska, mali v kríkoch na moste nad trasou Vuelty schované dva dvestolitrové sudy a aktivačné zariadenie s elektroventilom a časovačom. Zatknutí boli následne na súde prepustení a budú vyšetrovaní na slobode. Nesmú sa však priblížiť k trase pretekov na 500 metrov.

Peter strávil po MS pár dní v Taliansku, kde si okrem oddychu a povinností našiel čas aj na fanúšikov.
Vuelta štartuje, Sagan relaxuje! Fanúšikovia dúfajú v návrat na Okolo Slovenska Zobraziť článok

Preteky sprevádza aj tak veľa pádov, pod ktoré sa podpísali mokrá vozovka, ale aj porozhadzované pripináčiky, na ktoré doplatil Španiel Juan Ayuso, ktorý na ne nabehol a musel meniť bicykel. „Čo si ten dotyčný chcel dokázať? Chcel nás zabiť?“ soptil jazdec tímu UAE, ktorý sa pridal k tým, ktorí tvrdia, že z usporiadateľského hľadiska si zatiaľ Vuelta veľa obdivu nezaslúžila. Jej vedenie sa bude musieť veľa ospravedlňovať a vysvetľovať...

Zrážka s novinárkou

Belgický cyklista Remco Evenepoel z tímu Soudal-Quick-Step, ktorý obhajuje prvenstvo, zvíťazil v pondelkovej tretej etape španielskej Vuelty. Tesne po dojazde však zažil niečo nevídané: zrazil sa s novinárkou a skončil na zemi so zakrvavenou tvárou. Belgičan sa ujal aj vedenia v celkovom poradí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});