Dominik Holec sa upísal nováčikovi českej ligy MFK Karviná: Hľadal cestu, aby pravidelne chytal

Je hladný po futbale! Brankár Dominik Holec (29) opäť naplno zarezáva. Po nevydarenom polročnom pôsobení v poľskom Lechu Poznaň, kde ...
  • Zdroj: mfkkarvina.cz

Je hladný po futbale! Brankár Dominik Holec (29) opäť naplno zarezáva. Po nevydarenom polročnom pôsobení v poľskom Lechu Poznaň, kde odchytal iba jeden prvoligový zápas a jeden v druhej lige, sa ocitol na listine voľných hráčov.

FOTOGALÉRIA: Dominik Holec

Ešte pred koncom prestupového obdobia si však našiel nový flek. Od pondelka je oficiálne hráčom nováčika českej ligy MFK Karviná, s ktorým sa dohodol na spolupráci do konca sezóny.

Hoci záujem o jeho služby malo viacero klubov, nakoniec sa rodák z Českých Budějovíc rozhodol pre návrat do českej najvyššej súťaže. V nej už hájil farby pražskej Sparty, keď v 17 zápasoch udržal sedemkrát čisté konto.

„Dosť dlho sa to naťahovalo. Karviná prišla už na začiatku s veľmi konkrétnou ponukou. Záujem prejavil majiteľ i realizačný tím, čo ma príjemne potešilo. Aj preto som prikývol. Viem, do čoho idem. Návrat do bránky je po dlhom čase bez zápasovej praxe pre mňa najdôležitejší,“ zdôraznil Dominik pre Nový Čas.

Česká liga má za sebou šesť kôl, Karviná je na 12. mieste. Po Českých Budějoviciach inkasovala druhý najvyšší počet gólov - 12. Klub sa preto rozhodol obzrieť po skúsenejšom brankárovi. Holec tento predpoklad rozhodne spĺňa. „Hľadal som cestu, aby som stál medzi žrďami pravidelne. Nenaháňal som sa za klubmi, hoci aj väčšími, v ktorých by som len sedel na lavičke. Okrem financií by ma to neposunulo v ničom ďalej. Verím, že s Karvinou si navzájom pomôžeme a odchytám čo najviac zápasov.“

Bývalý hráč Austrie Viedeň sa s rovnakými komplikáciami musel vysporiadať už minulý rok.
Tvrdá rana pre Trnavu pred zápasom roka: Ofenzívne eso v nemocnici! Zobraziť článok

Pred siedmimi rokmi trénoval brankárov Karvinej jeho otec Peter, ktorý obliekal na Slovensku dresy Žiliny, Ružomberka či Petržalky. Zažil aj postup moravského tímu do najvyššej súťaže. „Odvtedy sa veľa zmenilo. Je tu kompletne iné mužstvo a trochu aj iné vedenie klubu. S otcom sme sa o tom bavili. Povedal mi, nech sa rozhodnem tak, aby to bolo pre mňa čo najlepšie a pomohlo mi to v ďalšom raste,“ priznal Dominik.

Nedeľňajší ligový duel Sparta - Karviná (3:1) ešte len sledoval na obrazovke. Podľa neho za stavu 2:1 po vylúčení domáceho Karabca jeho nový tím dobre zareagoval na situáciu a mohol pomýšľať aj na zisk bodu, lenže tretí gól zmaril všetky nádeje.

Holec sa chystá v novom prostredí zabojovať o post brankárskej jednotky. „Či sa postavím do bránky, to závisí od rozhodnutia trénerov i od mojej výkonnosti. Nikdy som nešiel do klubu s tým, že mám v ňom vyárendované miesto. Hráč si musí svoj post v zostave zaslúžiť. Verím, že trénerov presvedčím a šancu dostanem. Primárnym cieľom bude záchrana. Ak by sa nám podarilo hrať v pokojných vodách tabuľky, bolo by to super,“ dodal bývalý reprezentačný brankár.

Na snímke hlavný tréner MFK Zemplín Michalovce Marek Petruš.
Michalovce sa trápili na pôde účastníka piatej ligy, Košice potvrdili rolu favorita Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});