Niekdajšia hviezda svetového lyžovania vyšla s pravdou von: Som bezdomovec!

Svoju bohatú kariéru ukončil pred piatimi rokmi a okrem veľkého počtu úspechov má za sebou tiež niekoľko škandálov vrátane pobytu vo ...
  • Zdroj: Northfoto

Svoju bohatú kariéru ukončil pred piatimi rokmi a okrem veľkého počtu úspechov má za sebou tiež niekoľko škandálov vrátane pobytu vo väzení. Turbulentné časy legendárneho bežca na lyžiach Pettera Northuga (37) však ešte stále nie sú definitívne na konci.

Petra Vlhová.
Naša najlepšia športovkyňa opäť stojí na lyžiach: Petra Vlhová začala prípravu na snehu Zobraziť článok

Jazda v opilosti a užívanie kokaínu vyústili u nórskeho lyžiara až do trestu odňatia slobody. Známy rebel sa ale po viacerých tvrdých životných lekciách upokojil. Začal sa angažovať v diaľkových pretekoch a dokonca získal prácu ako televízny komentátor bežeckého lyžovania i biatlonu.

Northuga neopúšťajú ani športové ambície. Počas letného podujatia Toppidrettsveka sa blysol triumfom v štvrťfinále a semifinále šprintu, no vo finále už nestačil na najlepších. „Opäť som našiel radosť z toho mať na sebe štartovacie číslo,“ podelil sa o svoje pocity rozhovore pre denník Adresseavisen.

 Švajčiarska lyžiarka Wendy Holdenerová.
Netradičná príprava Wendy Holdenerovej: Týmto by sa mohla pokojne živiť! Zobraziť článok

Novinárov ale trochu zaskočil odpoveďou na banálnu otázku, ako sa zrovna má. „Momentálne som bezdomovec,“ prekvapil.

„Bývam u priateľov a rodiny,“ vysvetľoval. Situácia rodáka z Framverranu však podľa všetkého nie je zďaleka taká zlá, ako by sa mohlo zdať z jeho slov. Už vlani na jeseň totiž vyšlo najavo, že predáva svoj dom v meste Vika za 7,2 miliónov nórskych korún, čo je v prepočte približne 622-tisíc eur. Jeho novým bydliskom by sa podľa tamojších médií mala stať chata v Hafjelle, ktorá je momentálne vo výstavbe.

Spolu so spisovateľom Thorom Gotaasom navyše spísal knihu, v ktorej má odhaliť pikantné detaily zo svojho búrlivého života.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});