Naša najlepšia športovkyňa opäť stojí na lyžiach: Petra Vlhová začala prípravu na snehu

Najlepšej slovenskej športovkyni Petre Vlhovej (28) sa začal tretí mesiac prípravy na novú sezónu Svetového pohára, ktorý odštartuje ...

Najlepšej slovenskej športovkyni Petre Vlhovej (28) sa začal tretí mesiac prípravy na novú sezónu Svetového pohára, ktorý odštartuje koncom októbra v rakúskom Söldene.

Fotogaléria

Nachádza sa tak v polovici prípravy. Aktuálne však absolvuje jej najdôležitejšiu časť, ktorá sa odohráva na lyžiach. Práve teraz by Petra mala natrénovať to, z čoho by mala v sezóne ťažiť.

„Dôležitá je dobrá príprava a dobrý pocit,“ povedala Petra ešte v júni, keď predstavovala zmeny vo svojom tíme a plán prípravy. Tá odštartovala 1. mája a v prvej fáze čakali na našu najlepšiu lyžiarku hlavne nepopulárne veci na suchu. Koncentrovala sa na posilňovňu, bicykel a behy. Tomu je však koniec a opäť sa môže cítiť ako lyžiarka a nie ako atlétka či cyklistka.

Podľa plánu na ňu na konci júla čakala prvá časť prípravy na snehu vo Švajčiarsku, ktoré vystrieda Južná Amerika. Konkrétne ide o Čile a Argentínu. „Petra nepotrebuje viac času na snehu, sústredíme sa na čo najkvalitnejší tréning na dobrom snehu. Momentálne je pre tímy najlepšie miesto Čile, ponúka stabilné počasie,“ ozrejmil jej švajčiarsky tréner Mauro Pini, ktorý vníma, že podmienky v Európe na trénovanie sa v lete zhoršujú, preto je nevyhnuté odísť do zimných podmienok na južnej pologuli.

Povedali by ste, že táto žena má 75 rokov?
Britská fitneska sníva o Miláne: Povedali by ste, že má 75 rokov? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});