Slovenská bieda na US Open! Naši tenisti sú na záverečnom grandslame roka v skromnom počte

Už dnes štartuje prestížny tenisový turnaj US Open, ktorý je záverečným grandslamovým podujatím roka. Aj keď sa očakávalo výraznejšie ...
  • Zdroj: TASR/AP

Už dnes štartuje prestížny tenisový turnaj US Open, ktorý je záverečným grandslamovým podujatím roka. Aj keď sa očakávalo výraznejšie zastúpenie slovenských tenistov, v kvalifikácii stroskotalo všetkých šesť našich zástupcov (Gombos, Klein, Kovalík, Hrunčáková, Šramková, Čepelová).

Náš tenis tak bude mať vo dvojhre iba chudobné dvojnásobné zastúpenie, a to Annou Karolínou Schmiedlovou (28) a Alexom Molčanom (25).

Do finále kvalifikácie sa z našich tenistov dostali len dvaja. Deviata nasadená Viktória Hrunčáková prehrala s Britkou Juriko Mijazakiovou 3:6, 6:4, 4:6, pritom v poslednom sete viedla 3:1. Lukáš Klein mal sľubný štart do svojho rozhodujúceho kvalifikačného zápasu, no jeho snaha nestačila na šiesteho nasadeného Francúza Huga Gastona. Po výsledkoch 6:1, 3:6, 1:6 sa Kleinovi nepodarilo udržať svoju výkonnosť.

V dôsledku týchto prehier bude mať Slovensko na US Open len obmedzenú reprezentáciu. Do hlavnej súťaže sa dostali iba Schmiedlová a Molčan, ktorí budú teraz niesť zodpovednosť za reprezentáciu krajiny na tomto podujatí. US Open je jedným z najvýznamnejších turnajov v tenisovom kalendári, kde sa stretávajú najlepší hráči sveta. Akcia sa začína už dnes na kurtoch vo Flushing Meadows od 17.00 hod.

PROGRAM SLOVÁKOV:

Anna Karolína Schmiedlová - Kateryna Baindlová (Ukr.), dnes o 17.00 hod.

Alex Molčan - Grigor Dimitrov (Bul.), v utorok najskôr o 18.30 hod.

Serena Williamsová sa s manželom Alexisom Ohanianom prišla pozrieť na Lionela Messiho v zápase Interu Miami.
Serena žiari šťastím: TOTO je môj anjelik! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});