Montreal zverejnil fotku 10-ročného Juraja: Vysmiaty Slafkovský v kempe Canadiens!

Juraj Slafkovský (19), ktorý v roku 2014 ako žiak očaril svojím talentom na ľade v Canadiens Hockey School, sa minulý týždeň vrátil späť ...
  • Zdroj: TASR/AP

Juraj Slafkovský (19), ktorý v roku 2014 ako žiak očaril svojím talentom na ľade v Canadiens Hockey School, sa minulý týždeň vrátil späť do tohto juniorského kempu.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Tentokrát v úlohe trénera. Jeho cesta sa stala inšpiráciou pre mnohých mladých hokejistov, ktorí ho dnes majú za vzor a teraz mali aj príležitosť učiť sa od neho priamo na ľade.

Jurajov príbeh je príkladom toho, ako tvrdá práca, oddanosť a vášeň môžu viesť k neskutočným príležitostiam. Navyše, s klubom Montreal Canadiens, ktorý ho vlani draftoval z prvého miesta na drafte, ho spája ďalšia zaujímavá história. Slafkovský sa totiž v roku 2014 ako žiak zúčastnil práve juniorského kempu Canadiens Hockey School.

Na toto obdobie zaspomínal samotný klub. Juraj mal v tom čase iba 10 rokov a zrejme ani len vôbec netušil, že sa jedného dňa stane najžiadanejším hokejistom na drafte NHL. Za tie roky sa veru poriadne zmenil a s jeho postupným vývojom zo dňa na deň je každému jasné, že v zámorskej profilige má pred sebou hviezdnu budúcnosť.

Slafkovského príbeh je inšpiratívny pre komunitu ako celok. Rodák z Košíc bol totiž minulý týždeň potešiť svojou prítomnosťou deti v juniorskom kempe Canadiens. Tie nasávali jeho vedomosti a skúsenosti ako špongie!

RODIČOVSTVO: Manželský pár sa naň poctivo pripravoval.
Hokejový reprezentant oznámil radostnú novinu: Marko Daňo sa stal prvýkrát otcom! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk