Druhý tréning na VC Holandska poškvrnila nehoda: Ricciardo skončil v nemocnici!

Úvodné tréningy na Veľkú cenu Holandska Formuly 1 vyhrali Max Verstappen z Red Bullu a Lando Norris z McLarenu, ktorý zaznamenal najrýchlejší ...
  • Zdroj: TASR/AP

Úvodné tréningy na Veľkú cenu Holandska Formuly 1 vyhrali Max Verstappen z Red Bullu a Lando Norris z McLarenu, ktorý zaznamenal najrýchlejší čas dňa.

Úradujúci majster sveta a líder šampionátu Verstappen bol v domácom prostredí najrýchlejší v dopoludňajších jazdách, v ktorých o 278-tisícin sekundy predčil Fernanda Alonsa z Aston Martinu. Popoludní zaostal za Norrisom o 23 tisícin.

Oba tréningy boli prerušené kvôli nehodám. V prvej časti dostal šmyk nemecký jazdec Nico Hülkenberg z Haasu, ktorý skončil mimo trate. V druhej havaroval Oscar Piastri z McLarenu a stojaceho vozidla sa následne sekol Daniel Ricciardo z Alpha Tauri, ktorý narazil do bariéry hneď vedľa neho. Ricciardo sa potom sťažoval na bolesť ruky a odišiel do nemocnice na podrobnejšie vyšetrenie.

Rodák z Hasseltu Verstappen zaútočí cez víkend pred domácimi fanúšikmi na deviate víťazstvo v rade, ktorým by vyrovnal rekordnú sériu Sebastiana Vettela z roku 2013. V Holandsku môže vyhrať tretíkrát za sebou.

Verstappen tento rok ovládol desať z 12 pretekov a vedie v priebežnom poradí MS o 125 bodov pred tímovým kolegom Sergiom Pérezom. Mexičan dobehol v prvom tréningu štvrtý, v druhom bol siedmy

Program Veľkej ceny Holandska bude pokračovať sobotňajším tretím tréningom, po ktorom sa uskutoční od 15.00 h kvalifikácia. Preteky sú na programe v nedeľu v rovnakom čase.

Max Verstappen v tejto sezóne nemá konkurenciu.
V prvom tréningu na VC Holandska najrýchlejší Verstappen Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});