Pod vplyvom alkoholu sa vyhrážal policajtom: Trojka draftu NHL spoznala trest

Americký hokejista Alex Galchenyuk sa na súde v americkom Scottsdale priznal k tomu, že sa 9. júla pri zatýkaní za jazdu pod vplyvom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Americký hokejista Alex Galchenyuk sa na súde v americkom Scottsdale priznal k tomu, že sa 9. júla pri zatýkaní za jazdu pod vplyvom návykových látok vyhrážal policajtom.

Zvyšných päť obvinení voči nemu stiahli. Dvadsaťdeväťročného útočníka odsúdili na 30 dní vo väzení, no jeden si už odsedel a ďalších 27 mu odpustia v prípade, že absolvuje protialkoholické liečenie a 12 mesiacov nebude konzumovať ani prechovávať alkohol.

Galchenyuk ako vodič bieleho vozidla značky BMW narazil do dopravného značenia. Potom vystúpil a ležal na zemi niekoľko metrov od auta, kým ho spolujazdec nenaložil späť dnu a obaja pokračovali v jazde. Policajti to videli, prenasledovali ich a zastavili. Pri zatýkaní bol hokejista agresívny a vyhrážal sa policajtom, že dá brutálne zavraždiť ich rodiny. Rodák z amerického Milwaukee má bieloruských rodičov a veľkú časť detstva prežil v Rusku. Podľa jeho slov má konexie v Moskve.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta v roku 2013 bol obvinený z viacerých priestupkov. Podľa policajnej správy poškodil cudzí majetok a utiekol, kládol odpor pri zatýkaní, nepočúval pokyny policajtov a previnil sa aj zastrašovaním a nevhodným správaním. Jednu noc strávil v cele a na druhý deň ho prepustili na slobodu. Klub Arizona Coyotes rozviazal s hráčom ročný kontrakt v hodnote 775-tisíc dolárov, ktorý obe strany podpísali len 1. júla.

Trojka draftu nováčikov do NHL z roku 2012 Galchenyuk odohral v NHL doposiaľ 654 zápasov v základnej časti so ziskom 354 bodov (146+208), v 37 dueloch play-off nazbieral 17 bodov (5+12). Okrem Arizony si zahral za tímy Montreal Canadiens, Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs a Colorado Avalanche. V Arizone pôsobil v sezónach 2018/2019 a 2021/2022.

Najproduktívnejší slovenský hokejista za posledné roky v NHL už nebude strieľať góly za New Jersey,
ale Colorado.
Expert v tom má jasno: Prečo je Tatar dobrá voľba pre kluby NHL? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});