Expert v tom má jasno: Prečo je Tatar dobrá voľba pre kluby NHL?

Napriek bohatým skúsenostiam a slušnej produktivite v zámorskej NHL je slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar (32) stále bez angažmánu ...
  • Zdroj: SITA/AP

Napriek bohatým skúsenostiam a slušnej produktivite v zámorskej NHL je slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar (32) stále bez angažmánu na sezónu 2023/2024.

Expert Colton Davies z portálu Daily Faceoff zaradil 32-ročného krídelníka medzi päť neobmedzených voľných hráčov, ktorí v profilige pravidelne bodujú a stále nepodpísali zmluvu so žiadnym klubom.

"Počas celej kariéry pravidelne zbieral body. V 10 z doterajších 12 sezón v NHL zaznamenal aspoň 30 bodov, trikrát dosiahol hranicu 50 bodov a sedemkrát nastrieľal aspoň 20 gólov. V lete mu vypršal dvojročný kontrakt s priemerným platom 4,5 milióna dolárov. Je atraktívny pre všetky konkurencieschopné tímy, ktoré hľadajú skúseného strelca. Pre obavy klubov z presiahnutia platového stropu by mohla byť najbližšia Tatarova zmluva na jeden rok," myslí si Davies o Hokejistovi roka na Slovensku za rok 2022.

Tatar odohral v minulej sezóne v drese tímu New Jersey Devils 82 duelov základnej časti s bilanciou 20 gólov a 28 asistencií, v play-off si pripísal jeden gól v 12 zápasoch. V NHL dokopy 783 stretnutí v základnej časti so ziskom 455 bodov (211+244) a v 52 súbojoch play-off nazbieral 13 bodov (7+6), pôsobil aj v tímoch Detroit Red Wings, Montreal Canadiens a Vegas Golden Knights.

Slovenský hokejista Marcel Haščák po dvoch rokoch skončil v HC Slovan Bratislava.
Haščák opúšťa slovenskú extraligu, mieri do zahraničia Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});