Švédsky hokejový gigant Nicklas Lidström otvorene o slovenskej legende: Čo prezradil o Hossových zlozvykoch?!

Na Slovensko zavítala obrovská legenda. Nicklas Lidström (53) je bývalý švédsky hokejový obranca, ktorý sa stal jedným z najuznávanejších ...
  • Zdroj: anc

Na Slovensko zavítala obrovská legenda. Nicklas Lidström (53) je bývalý švédsky hokejový obranca, ktorý sa stal jedným z najuznávanejších a najúspešnejších hráčov v histórii NHL.

FOTOGALÉRIA: Nicklas Lidström

Počas svojej kariéry, ktorá trvala od konca 80. rokov až do roku 2012, ukázal svoj talent, inteligenciu i líderstvo na ľade. Lidström prijal pozvanie na rozlúčkový zápas Mariána Hossu, ktorý sa odohral v piatok. Pri tejto príležitosti v rozhovore pre Nový Čas prezradil o slovenskej legende viaceré zaujímavosti.

Ako ste si užili Mariánovu rozlúčku?

Bola to veľká zábava, aj keď na ľade bolo trochu teplo. Poriadne sme sa všetci spotili. Navyše na štadióne v Trenčíne bola veľká hmla, ale aj napriek tomu som si to užil naplno. Veľmi rád som opäť videl všetky tie známe tváre.

Ste spokojný so servisom na Slovensku?

Slovensko je úžasné! Priznám sa, že pred príchodom som nevedel, čo mám vlastne očakávať, ale som milo prekvapený. Marián pre nás navyše pripravil fantastický program, takže pre mňa sú to skvelé skúsenosti.

Ako by ste vôbec charakterizovali Mariána?

Hrať proti nemu nebolo vôbec jednoduché. Je to tvrdý chlapík, silný na korčuliach, so skvelou strelou. Keď som hral proti nemu, tak som si vravel, že je to skvelý ofenzívny útočník. Keď som mal však možnosť hrať s ním v jednom tíme, zistil som, že bol úžasný na oboch koncoch klziska.

Jonathan Bernier naposledy obliekal dres New Jersey Devils.
Viac zápasov už nepridá: Kanadský brankár sa po 14 rokoch v NHL lúči s kariérou Zobraziť článok

Máte s ním špeciálnu osobnú spomienku, ktorú si budete navždy pamätať?

Na ľade si pamätám na jeho štýl, ktorým sa vyznačoval v situáciach jeden na jedného. Mimo ľadu som mal k nemu taktiež blízko, pretože to je jeden milý chlapík, s ktorým sa proste chcete stretávať. Mám s ním veľa príjemných zážitkov.

Aj na Slovensku všetci poznáme Hossu ako veľkého profesionála. Mal vôbec nejaké zlé zlozvyky? Viete na neho niečo vtipné požalovať?

Neviem, či mal vôbec nejaké zlozvyky (smiech). Ale myslím si, že každý z nás má nejakým spôsobom niečo, čo sa dá označiť ako zlozvyk. Keď ste na ľade, musíte byť extrémne disciplinovaní, niekedy však potrebujete mať aj zlozvyky, ktorými si takpovediac pomáhate. Marián je však skutočný profesionál, som rád, že som mohol vidieť, ako poctivo pracuje každý jeden deň.

V roku 2008 Hossa prehral s Pittsburghom vo finále Stanley Cupu proti Detroitu, o rok neskôr prehral s Detroitom proti Pittsburghu, neskôr však dokázal vyhrať až 3 Stanley Cupy...

Áno, bol som súčasťou tímu, ktorý ho porazil v roku 2008, a bol som potom aj jeho spoluhráč o rok neskôr, keď prehral s nami vo finále. V tom čase som s ním súcitil a sám seba som sa pýtal, či bude mať niekedy to šťastie zdvihnúť Stanley Cup nad hlavu. Na konci sa mu však všetka tvrdá práca vyplatila. Mal skvelú kariéru a tri Stanley Cupy si určite zaslúžil.

Čo si myslíte o slovenských hokejistoch vo všeobecnosti?

Všetci Slováci sú veľmi šikovní. Ofenzívne silní a tvrdo pracujúci. Mal som rád v tíme chalanov, ktorí tvrdo makali.

Mešár bude trénovať i bývať so Slafkovským (vľavo).
Útočník Filip Mešár odletel do Montrealu v predstihu: Ubytuje ho Slafkovský za keksíky? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});