Útočník Filip Mešár odletel do Montrealu v predstihu: Ubytuje ho Slafkovský za keksíky?

Má pred sebou druhú zámorskú sezónu, v ktorej chce získať pevné miesto v nižšej súťaži AHL a rád by debutoval aj v slávnej NHL. Reč je ...
  • Zdroj: SITA/AP

Má pred sebou druhú zámorskú sezónu, v ktorej chce získať pevné miesto v nižšej súťaži AHL a rád by debutoval aj v slávnej NHL. Reč je o útočníkovi Filipovi Mešárovi (19), ktorého vlani draftoval slávny klub Montreal Canadiens.

Do Kanady odcestoval už v nedeľu, aby doladil formu pred septembrovým hlavným kempom. Trénovať bude s parťákom Jurajom Slafkovským (19), ktorý ho aj ubytuje u neho doma. Filip verí, že to bude iba za keksíky, a nie za peniaze...

FOTOGALÉRIA: Filip Mešár odletel do Montrealu v predstihu

Odchovanca popradského hokeja Filipa Mešára draftoval vlani Montreal
v 1. kole z 26. miesta, ale celú minulú sezónu ešte strávil v juniorskom tíme Kitchener, kde patril medzi lídrov. V ďalšom ročníku sa chce posunúť vyššie a vedenie kanadského klubu s ním už počíta v nižšej súťaži AHL, kde bude obliekať dres Lavalu.

„Chcem sa v novom ročníku ukázať v najlepšom svetle. Ľudia z Canadiens mi vraveli, že by som mohol začať sezónu na farme v AHL a potom je to iba na mojich výkonoch. Nebudem tajiť, že mojím osobným cieľom je odohrať aspoň nejaký zápas v NHL. Urobím preto maximum,“ povedal pred odletom pre zväzovú stránku hockeyslovakia Mešár.

Najproduktívnejší slovenský hokejista za posledné roky v NHL už nebude strieľať góly za New Jersey,
ale Colorado.
Expert v tom má jasno: Prečo je Tatar dobrá voľba pre kluby NHL? Zobraziť článok

Ten sa momentálne už nachádza v Montreale, kde bude trénovať aj so Slafkovským. „Juro je v Kanade už dlhšie a po mojom príchode by sme mali spolu s trénermi trénovať asi desať dní. Potom ma čaká nováčikovský turnaj, po ktorom bude v septembri nasledovať hlavný trojtýždňový kemp,“ popísal Filip svoj najbližší program. So Slafkovským, s jednotkou draftu 2022, bol Mešár počas uplynulých týždňov v pravidelnom kontakte. „Sľúbil mi, že ma u seba prichýli, keďže má vlastný byt. Verím, že to bude zadarmo,“ pokračoval slovenský reprezentant, ktorý si do batožiny pribalil pre svojho spoluhráča aj malé úplatky. „Vezmem mu tam asi nejaké sladkosti a horalky,“ dodal s úsmevom Mešár.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});