Štvrťstoročie driny stálo za to: Na TOTO čakala Barteková 25 rokov

Najviac chcela olympijskú miestenku, ktorá jej dvakrát ušla medzi prstami... Danka Barteková sa tlaku nezľakla a na svetovom šampionáte ...
  • 4Galéria
  • Zdroj: instagram / @dankabartekova

Najviac chcela olympijskú miestenku, ktorá jej dvakrát ušla medzi prstami... Danka Barteková sa tlaku nezľakla a na svetovom šampionáte v Baku okorenila miestenku do Paríža aj titulom majsterky sveta v skeete, o ktorý sa snažila už celé štvrťstoročie.

Fotogaléria

Slovenka sa uspokojila po postupe do finále, ktorý stačil na istotu štartu na budúci rok v Paríži. Postúpila do finále z prvej priečky, ale stále jej dýchali na chrbát tri Američanky a Grékyňa, ktoré mierili nemenej presnejšie ako ona. Navyše všetko komplikoval vietor.

Barteková začala finále sebaisto, v tretej sérii však z desiatich pokusov minula dvakrát a skoro jej ušiel postup do boja o cenné kovy, no potom zaváhali aj súperky. Po 60 terčoch bolo skóre nerozhodné 54:54 a musel rozhodnúť dodatočný rozstrel, v ktorom padlo rozuzlenie až v šiestej sérii.

Tréner Hamšík aktívne dirigoval svojich zverencov.
Víťazná premiéra trénera Hamšíka: Súper odchádzal s poriadnym debaklom Zobraziť článok

„Nesmierne sa teším, je to môj prvý titul majsterky sveta. Vôbec sa nerodil jednoducho, finále bolo náročné. Titul pre mňa znamená nesmierne veľa, čakala som naň 25 rokov. Je to méta, ktorú som si splnila a som za to veľmi vďačná,“ povedala Danka, pre ktorú to bola piata medaila zo svetových šampionátov, ale prvá po rokoch. Tú poslednú získala v Granade v roku 2014!

„Po miestenke môžem voľne dýchať, je to obrovská úľava. Nemusím rozmýšľať, ako naháňať body do rebríčka v budúcom roku,“ priznala Barteková, na ktorú čakajú v septembri ME a v novembri finále SP v Katare.

Legendárny anglický obranca Stuart Pearce.
Nečakaná predpoveď futbalovej legendy: Dám krk na to, že TENTO tím vyhrá Premier League. Zobraziť článok

Pridala sa už k istým slovenským streleckým účastníkom OH 2024 Zuzane Rehák Štefečekovej (trap), Patrikovi Jánymu (VzPu 10 m) a Vanese Hockovej (skeet), s ktorou získali aj s Monikou Štibravou bronz v tímovej súťaži.

Lionel Messi a Antonella.
Krvavý incident v Miami: Fotka Messiho ho vyšla poriadne draho Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});