Obrovské patálie pre Manchester City: Kľúčového hráča čaká dlhá maródka!

Kapitán Manchestru City Kevin de Bruyne (32) môže byť kvôli zraneniu stehenného svalu mimo hry až štyri mesiace. Belgickému futbalistovi ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kapitán Manchestru City Kevin de Bruyne (32) môže byť kvôli zraneniu stehenného svalu mimo hry až štyri mesiace. Belgickému futbalistovi hrozí operácia. Pred dnešným stretnutím o európsky Superpohár to povedal kouč City Pep Guardiola.

De Bruyne si v piatkovom prvom kole Premier League proti Burnley obnovil zranenie, kvôli ktorému pred dvoma mesiacmi nedohral finále Ligy majstrov. Prognóza nie je priaznivá. "Je to vážne. Musíme sa rozhodnúť, či pôjde na operáciu, alebo nie, ale bude mimo niekoľko mesiacov. Budú to tri alebo štyri mesiace," povedal Guardiola. Rozhodnutie o chirurgickom zákroku by malo padnúť v priebehu niekoľkých dní.

De Bruyneov návrat na ihrisko pred zápasom s Burnley Guardiola veľmi zvažoval. "Než som sa rozhodol, hovoril som s lekárom, fyzioterapeutom aj s ním. Povedal, že sa cíti dobre," uviedol.

Na trávniku ale kapitán vydržal iba 23 minút a teraz bude dlho chýbať. Guardiola uznal, že je to citeľná strata. "Kevin má špecifické kvality, ktoré môžete nahradiť napríklad na jeden alebo dva zápasy, ale na dlhú dobu to je pre nás naozaj veľmi ťažké," povedal.

Slovan sa po vypadnutí s Maccabi lúči s Ligou majstrov.
Slovanisti uznali kvalitu Haify, tréner Weiss verí v postup cez Limassol Zobraziť článok

Tridsaťdvaročný Belgičan podľa všetkého príde o celú základnú skupinu Ligy majstrov a možno aj o decembrové majstrovstvá sveta klubov. Zatiaľ ho na pozícii ofenzívneho stredopoliara zrejme nahradí Phil Foden, aj keď je to typovo odlišný hráč. Je otázkou, či City ešte v tomto prestupovom období neangažujú nejakú ďalšiu náhradu. "Uvidíme. Po tom, čo sa stalo, preberieme možnosti," poznamenal Guardiola.

De Bruyneov spoluhráč Rodri bol prekvapený, ako vážne sa stredopoliar zranil. "Je to jeden z najdôležitejších členov nášho tímu. Rozhodne nám bude veľmi chýbať. Pokúsime sa ho v týchto ťažkých chvíľach podporiť, nikto nechce byť zranený," dodal.

Ronaldov úsmev z neutíchajúcej popularity je namieste.
Futbalista Cristiano Ronaldo láme rekordy na Instagrame: Šialené čísla! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});