Reprezentant Čajkovský spieva ódy na Rusko: Milujem to tu! Zvažuje prijatie ich občianstva?

Slovenský reprezentačný obranca Michal Čajkovský (31) netají svoj pozitívny vzťah k Rusku, kde sa dohodol na zmluve so Spartakom Moskva. ...
  • Zdroj: TASR - Jakub Kotian

Slovenský reprezentačný obranca Michal Čajkovský (31) netají svoj pozitívny vzťah k Rusku, kde sa dohodol na zmluve so Spartakom Moskva. Milujem to tu! Spieva ódy na štát, ktorý už rok a pol útočí na Ukrajinu.

FOTOGALÉRIA: Čajkovský

Rusko už rok a pol útočí na Ukrajinu. Drvivá väčšina zahraničných hokejistov preto pôsobenie v tejto teroristickej krajine odmieta. Nájde sa však niekoľko Slovákov, ktorý lukratívnym ponukám z KHL nedokázali odolať. Bez ohľadu na okolnosti. Patrí medzi nich aj reprezentačný obranca Michal Čajkovský, ktorý sa pred sezónou dohodol na pôsobení v Spartaku Moskva.

"V Spartaku mám množstvo priateľov. Zišli sa tu skvelí chlapci, tréneri aj ďalší zamestnanci klubu. Je to veľký mančaft s bohatou históriou a tradíciami. Som rád, že som tu," pochvaľoval si Čajkovský pre ruské médiá. Napriek tomu, že Slováci z KHL majú zákaz reprezentovať, tvrdého obrancu to neodradilo od pôsobenia v Rusku. "Ponuky z iných krajín nepripadali do úvahy. Chcel som zostať v Rusku," vyhlásil.

Bývalý brankár NHL Dominik Hašek
V národnom tíme nemáš čo hľadať, ty idiot! Hašekov konflikt naberá na obrátkach Zobraziť článok

Držiteľ bronzu z olympiády v Pekingu spieva na Rusko, ktoré väčšina civilizovaného sveta nenávidí, doslova ódy. "Páči sa mi tu. Mám tu mnoho priateľov. Som obklopený len dobrými ľuďmi. Nemôžem o nikom povedať jediné zlé slovo."

Čajkovský, ktorý už hral v Rusku za Jekaterinburg, Dinamo Moskva a Sibir Novosibirsk, hovoril aj o tom, ako vnímajú jeho rozhodnutie pôsobiť v Rusku na Slovensku. "Nie každému sa na Slovensku páči, že hrám v KHL. Stretávam sa aj s nenávistnými prejavmi voči mne. Sú ale aj takí, ktorí moju voľbu chápu a správajú sa ku mne pekne," hovoril Čajkovský.

Pre svoje pôsobenie v Rusku prišiel elitný obranca o účasť na majstrovstvách sveta v Rige. "Rovnako ako Česi z KHL, ani my sme nesmeli hrať na šampionáte. To ale nemení nič na tom, že tu v Rusku žijú parádni ľudia. Ja aj moja rodina to tu milujeme," dodal Čajkovský a vyjadril sa aj k tomu, či zvažoval prijatie ruského občianstva. Podľa jeho slov o tom zatiaľ neuvažoval.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});