V národnom tíme nemáš čo hľadať, ty idiot! Hašekov konflikt naberá na obrátkach

Česká brankárska legenda Dominik Hašek (58) je už od začiatku vojnového konfliktu tvrdým kritikom Ruska a Ukrajiny. S jeho postojmi však ...
  • Zdroj: TASR/AP

Česká brankárska legenda Dominik Hašek (58) je už od začiatku vojnového konfliktu tvrdým kritikom Ruska a Ukrajiny. S jeho postojmi však očividne nesúhlasí obranca Libor Šulák (29), ktorý sa do bývalého gólmana v rozhovore pre ruské médiá poriadne obul.

FOTOGALÉRIA: Dominik Hašek

Šulák bude v následujúcej sezóne pôsobiť na súpiske tímu KHL Avangard Omsk. Zatiaľ čo sa na 29-ročného obrancu zniesla vlna kritiky už po samotnom prestupe, teraz si zavaril ešte viac po tom, čo v rozhovore uviedol že "nevie, čo to má ten Hašek v hlave."

Dvojnásobného víťaza Stanleyho pohára si na sociálnych sieťach ihneď zastali viaceré známe tváre.

„Čo má Hašek v hlave? Odpoveď je jednoduchá. Má tam česť, zmysel pre spravodlivosť či fair play. Ťažko to chápu tí, ktorí to v hlave nemajú, prípadne tam nemajú vôbec nič,“ uviedol podľa webu iDnes bývalý poslanec Miroslav Kalousek.

Šimon Nemec sa nebojí zastať svojich spoluhráčov.
Odštartuje Nemec sezónu v NHL? Generálny manažér New Jersey prehovoril Zobraziť článok

K téme sa následne vyjadril taktiež pedagóg z Karlovej Univerzity Michael Romancov.

Skutočne nie je ťažké zistiť a pochopiť, čo alebo prečo má Dominik Hašek v hlave. Zato pan Šulák musí mať v gebuli ukrutné prázdo.“ 

Najtvrdšiu kritiku však Šulákovi adresoval bývalý hokejista Jiří Hrdina, ktorý na vyhrotenú debatu zareagoval ostrým príspevkom spolu s fotkou bombardovania v Charkovskej oblasti.

„Čo máš asi v hlave ty, keď vidíš, čo ruskí teroristi robia na Ukrajine? Ty už v českom národnom tíme nemáš nikdy čo hľadať, ty idiot. Je mi na zvracanie,“ vyjadril sa Hrdina.

Na výrok Libora Šuláka reagoval aj samotný Dominik Hašek, ktorého postoj však bol oveľa umiernenejší.

„Libor, vaša práca vytvára hodnoty v zemi nepriateľa, ktorý tie hodnoty používa proti nám a našim spojencom. Kvôli vašej práci v Rusku je život mojej rodiny vo väčšom nebezpečenstve a bude zabitých viac Ukrajincov,“ odkázal zlatý olympijský medailista z Nagana.

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský.
Zámorský expert skritizoval Montreal Canadiens: Slafkovský by mal dostávať viac priestoru! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});