Slafkovský zbavený prvenstva, zámorie reaguje: Ide o kontroverziu!

Nedávny galavečer Hokejista roka 2023 so sebou priniesol mimoriadne prekvapivý moment.
  • Zdroj: TASR

Nedávny galavečer Hokejista roka 2023 so sebou priniesol mimoriadne prekvapivý moment.

Zatiaľ čo ocenenie pre najlepšieho slovenského hokejistu roka získal podľa predpokladov Tomáš Tatar (32), väčšina fanúšikov a odborníkov počítala s tým, že prekvapenia sa nedočkáme ani v prípade ocenenia pre nášho najlepšieho hokejistu v kategórii do 20 rokov.

Veľká väčšina si totiž bola istá víťazstvom Juraja Slafkovského (19), ktorému však prvé miesto v ankete vyfúkla tohtoročná desiatka draft, Dalibor Dvorský (18).

Diskutabilný výsledok, o ktorom rozhodujú slovenskí športoví novinári, si všimol aj populárny fanúšikovský portál Montrealu Canadiends allhabs.com. 

Alexander Ovečkin strelil svoj 801. i 802. gól v NHL v zápase Washingtonu Capitals a Winnipegu Jets.
Nevídaná hokejová paráda: Ruská hviezda predviedla úžasný nájazd Zobraziť článok

„Zo Slovenska práve dorazilo prekvapivé a kontroverzné oznámenie,“ uviedli správcovia webu. „Na odovzdávaní cien pre najlepšieho hráča Slovenska do 20 rokov, vytúženej pocty pre mladých slovenských hokejistov, vyvolal tohtoročný víťaz poriadny rozruch,“ vyjadril sa zámorský portál, ktorý však podal skresľujúce informácie. Na galavečeri sa totiž po vyhlásaní ankety žiadny rozruch nekonal.

„Na veľké prekvapenie fanúšikov to bola 10. voľba posledného draftu, Dalibor Dvorský, ktorý bol zvolený v súboji s obrancom Šimonom Nemcom, ako aj celkovo prvým výber draftu 2022 Jurajom Slafkovským,“ dodal allhabs.com.

Autor príspevku vyjadril svoj nesúhlas s tým, že ocenenie získal 18-ročný útočník, ktorý počas minulej sezóny hrával len druhú švédsku ligu a nie Juraj Slafkovský, ktorý pravidelne nastupoval v NHL.

Radosť hráčov HC Slovan Bratislava.
Hokejová extraliga odštartuje súbojom majstra s nováčikom, Slovan vyzve Michalovce Zobraziť článok

„Povedzme, že vzhľadom na to, že Slafkovský hral tento rok v NHL v porovnaní s Dvorským, ktorý pôsobil vo švédskej druhej lige, výsledok mnohých prekvapil. Lepšou voľbou ako Dvorský sa zdal byť aj Nemec, ktorý mal dobrú prvú sezónu vo farmárskej AHL,“ pokračoval vo vyjadrení autor príspevku.

„Ale áno, toto nedefinuje kariéru a predpokladáme, že náš hráč Montrealu Canadiens momentálne sústreďuje všetku svoju pozornosť na svoju druhú profesionálnu sezónu v NHL,“ zakončil portál allhabs.com.

Nela Lopušanová sa dostala medzi päticu kandidátov a kandidátiek na Cenu Piotra Nurowského pre najlepšieho mladého športovca Európy v roku 2023.
Slovenská reprezentácia zabojuje o postup medzi elitu: Prečo bez Lopušanovej? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});