Petrovi Saganovi ide na MS v Glasgowe naozaj o veľa: Podarí sa mu vybojovať olympijský sen?!

Peter Sagan (33) sa už minulý týždeň aktívne zapojil do svetového cyklistického šampionátu v Glasgowe, kde absolvoval cestné preteky.
  • Zdroj: fb/PetoSagan

Peter Sagan (33) sa už minulý týždeň aktívne zapojil do svetového cyklistického šampionátu v Glasgowe, kde absolvoval cestné preteky.

Napriek tomu sa jeho misia nekončí, pretože už dnes sa bude predvádzať aj v horských cyklistických pretekoch cross-country. Tieto preteky budú mať kľúčový význam, keďže práve cez ne sa pokúsi kvalifikovať na olympiádu v Paríži budúci rok.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

V januári náš cyklistický klenot ohlásil svetu, že aktuálna sezóna bude jeho poslednou v profesionálnom cestnom pelotóne, pričom sa chystá uzavrieť kariéru tam, kde ju kedysi začal - na horskom bicykli. Ako miesto veľkolepej rozlúčky si vybral olympijské hry v roku 2024 v Paríži, ktoré predstavujú jeho posledný veľký kariérny cieľ.

Práve dnešok ukáže, či sa tam Tourminátor dokáže vôbec dostať. Do olympijských pretekov v disciplíne cross-country má možnosť získať miesto iba 34 cyklistov. Na štartovej čiare sa síce postavia 36, avšak už boli pridelené dve miesta.

Národné farby Peťovi náramne svedčia.
Peter Zanický to otvorene priznal: Sagan už dlhšie nepatrí medzi elitu! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});