Film o futbalovom živote Martina Škrtela sa blíži do kín: Čakajte drsný príbeh, žiadnu romantiku!

Martin Škrtel: Buď, alebo. Tak znie názov celovečerného dokumentárneho filmu o živote a futbalovej kariére Martina Škrtela (38), ktorý ...

Martin Škrtel: Buď, alebo. Tak znie názov celovečerného dokumentárneho filmu o živote a futbalovej kariére Martina Škrtela (38), ktorý sa premiérovo objaví na plátnach našich kín 28. septembra.

Fotogaléria

Krátky trailer na youtube ponúka adrenalínovú ochutnávku dlhej a úspešnej cesty štvornásobného najlepšieho futbalistu Slovenska, ktorý vlani v máji definitívne sekol s profe­sionálnou kariérou. Pokračuje na amatérskej úrovni v drese rodného Ráztočna v 8. lige.

Škrtel priznal, že na začiatku nebol naklonený nápadu stáť pred kamerou a prezrádzať verejnosti na seba veci, o ktorých nik nevedel. Aj preto chvíľu trvalo, kým si v hlave utriedil myšlienky, čo a akým spôsobom navonok komunikovať.

„Počas nakrúcania bolo pre mňa najťažšie vžiť sa do pocitu, že by som sa mal úplne otvoriť ľuďom. Za náročné považujem i zladenie množstva hodín pred kamerami s častým cestovaním,“ povedal bývalý kapitán našej reprezentácie v rozhovore pre Nový Čas.

Hráči z FC DAC 1904 Dunajská Streda po skončení futbalového zápasu ďakujú fanúšikom.
Kontroverzné choreo fanúšikov DAC spôsobilo rozruch: Pokuta ich neminie Zobraziť článok

Filmári prešli šesť krajín, kým prácne pozbierali výpovede hráčov a trénerov, ktorí zohrali vo futbalovom živote Škrtela významnú úlohu. V dokumente sa objavili názory liverpoolského tandemu Steven Gerrad a Jamie Carragher či Rafaela Beniteza, španielskeho kouča The Reds, ktorý slovenského futbalistu pritiahol na Anfield Road.

K slovu sa dostal i útočník Luis Suárez. Zdôraznil, že kým Škrtel pripomínal mimo trávnika tichú myš, na ihrisku sa stal z neho nebezpečný tiger.

„Všetci boli ústretoví. Najnáročnejšie sme sa dostávali k Suárezovi v Uruguaji alebo v Brazílii, kde teraz hráva. Z neba nám však spadol prípravný zápas, ktorý hrali v Rakúsku. Spojil som sa s ním a večer sme išli za ním do hotela. Stretli sme sa a urobili rozhovor,“ opísal Martin.

Liverpool sa dohodol na prestupe ekvádorského futbalistu Moisésa Caiceda (vľavo) z Brightonu.
Fernándezov rekord padol: Najdrahší prestup v histórii anglickej ligy! Zobraziť článok

Režisér Petr Větrovský naznačil, že hlavný hrdina pustil filmárov aj do svojho súkromia, ktoré si predtým pozorne strážil. Majú sa diváci tešiť na pikošky z kuchyne Škrtelovcov? „To zasa nie, aj keď by sa dali vybrať rôzne veci. Nebolo by však vhodné z toho robiť komédiu.“

Škrtel strávil v reprezentácii 15 rokov, počas ktorých odohral 104 zápasov. Zahral si na MS 2010 v Juhoafrickej republike i na ME 2016 vo Francúzsku. O spolupráci s ním hovoria vo filme tréneri Vladimír Weiss st. a Ján Kozák, zo spoluhráčov Marek Hamšík, Ján Ďurica, Juraj Kucka či Vladimír Weiss ml. Bývalý stopér trval na tom, aby nevznikol film iba o príjemných veciach.

„Môj futbalový život nebol lovestory. Boli v ňom aj dni, na ktoré by som rád zabudol. Boli v ňom zápasy, ktoré by som kvôli chybám najradšej nehral. Striedali sa vzostupy s pádmi. Vo filme sú emócie, pozitíva i negatíva. Tak by to malo byť. Je to film o mojom reálnom živote. Dúfam, že sa bude ľuďom páčiť,“ uzavrel Škrtel.

Kylian Mbappe.
Katarskí šejkovia sú zúfalí, vydierajú Mbappého: Unikol súkromný list! Zobraziť článok

V Ráztočne je s pivom odvážnejší!

Škrtel sa rozhodol, že rodnému Ráztočnu pomôže v 8. lige aj počas tejto sezóny. V uplynulom ročníku obsadila Hajskala konečné
2. miesto. Zábery z útulného štadiónika sa objavia aj vo filme.

„Kopačky v trnavskej kabíne stále visia, ale mám ešte ďalšie, ktoré som vytiahol. Kým ma bude futbal baviť a chrbát mi to dovolí, dovtedy chcem hrať. Je to iné, keď prídem na zápas hodinu pred a dám si jedno pivo. Na to som nebol zvyknutý. S pivom som potom odvážnejší,“ uviedol Martin s úsmevom.

Vyčíňanie futbalových fanúšikov naďalej pokračuje.
Ďalšie výtržnosti v Grécku: Fanúšikovia pred súdom napadli políciu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});