Fernándezov rekord padol: Najdrahší prestup v histórii anglickej ligy!

Liverpool sa dohodol na prestupe ekvádorského futbalistu Moisésa Caiceda (21) z Brightonu. Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil ...
  • Zdroj: SITA/AP

Liverpool sa dohodol na prestupe ekvádorského futbalistu Moisésa Caiceda (21) z Brightonu. Na dnešnej tlačovej konferencii to potvrdil tréner "Reds" Jürgen Klopp.

FOTOGALÉRIA: Moisés Caicedo

Podľa britských médií zaplatí Liverpool za dvadsaťjedenročného záložníka až 127 miliónov eur a urobia z neho najdrahšieho hráča v histórii anglickej ligy.

Doterajší rekord drží Chelsea, ktorá v zime priviedla z Benfiky Lisabon argentínskeho majstra sveta Enza Fernándeza za 121 miliónov eur. Londýnsky klub mal záujem aj o Caiceda, ten má ale namierené do Liverpoolu, kde obnoví v stredu pola spoluprácu s bývalým spoluhráčom z Brightonu Alexisom Mac Allisterom.

Futbalista Zsolt Kalmár (uprostred).
Je to oficiálne: Dunajská Streda prišla o hviezdu tímu! Zobraziť článok

"Môžem potvrdiť, že kluby sú dohodnuté, nech to vo finále znamená čokoľvek. Pochopiteľne, chceme hlavne samotného hráča, nie iba dohodu," uviedol Klopp na tlačovej konferencii pred nedeľňajším úvodným kolom Premier League proti Chelsea.

Caicedo prišiel do Brightonu z ekvádorského celku Independiente del Valle za päť miliónov eur. V Premier League debutoval až v apríli minulého roka, v 45 zápasoch dal dva góly. V národnom tíme má bilanciu 32 stretnutí a tri góly.

Schranz (vpravo) v súboji so sparťanom Wiesnerom.
Schranz režíroval víťazstvo Slavie, Jirku odniesli na nosidlách Zobraziť článok

Liverpool tesne pred štartom anglickej ligy pokračuje v obmene kádra. V lete tím opustili skúsení záložníci Fabinho, James Milner alebo kapitán Jordan Henderson. Okrem Mac Allistera prišiel ešte maďarský stredopoliar Dominik Szoboszlai.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});