Obrovský dôvod na radosť: Manchester United uzavrel najlukratívnejší kontrakt v histórii!

Slušný balík. Futbalový klub Manchester United predĺžil zmluvu s nemeckým výrobcom športovej obuvi a oblečenia Adidas.
  • Zdroj: TASR/AP

Slušný balík. Futbalový klub Manchester United predĺžil zmluvu s nemeckým výrobcom športovej obuvi a oblečenia Adidas.

Nový kontrakt platný do roku 2035 vynesie anglickému veľkoklubu minimálne 900 miliónov libier, čo z neho robí najlukratívnejšiu sponzorskú zmluvu v histórii Premier League. Manchester o dohode informoval na svojom webe.

FOTOGALÉRIA: Manchester United uzavrel najlukratívnejší kontrakt v histórii!

„Spojenie Manchesteru United a značky Adidas je jedným z najikonickejších v športovom svete. Korene tejto spolupráce siahajú až do 80. rokov minulého storočia a aj v ďalšej dekáde chceme spoločne prinášať inovácie v dizajne a technológii športového oblečenia," uviedol výkonný riaditeľ United Richard Arnold.

Adidas obliekal „Červených diablov" v rokoch 1980 až 1992 a následne od roku 2015 až po súčasnosť. Predĺženie zmluvy prišlo v čase, kedy sa špekuluje o zmene majiteľa svetoznámeho klubu. Majoritný podiel v treťom tíme uplynulej sezóny anglickej ligy stále vlastní americká rodina Glazerovcov.

Súčasťou dohody s nemeckou firmou má byť tiež spojitosť ročných platieb s účasťou tímu v prestížnej Lige majstrov. Pokiaľ by sa Manchester United dva roky po sebe neprebojoval do milionárskej súťaže, platba by sa znížila o 30 %.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});