Žilinčania si doma poradili s Ružomberkom, Trenčín gólom v samom závere zaskočil Trnavu

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 1. kola Niké ligy nad MFK Ružomberok 3:1.
  • Zdroj: TASR

Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili v nedeľňajšom zápase 1. kola Niké ligy nad MFK Ružomberok 3:1.

FOTOGALÉRIA: Žilina - Ružomberok

Domáci boli ofenzívne nebezpečnejší a napokon streleckú prevahu (11:3 na bránku) prejavili aj na skóre. Dva góly MŠK strelil ghanský útočník Henry Addo, na priebežných 1:1 vyrovnal v 58. minúte Kristóf Domonkos. Domácim k víťazstvu pomohli aj striedania, gólovú poistku pridal v 83. minúte Mario Sauer. Žilinčania si úspešným vstupom do ligového ročníka čiastočne napravili chuť po vysokej prehre na pôde belgického Gentu (1:5) v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy.

MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:1 (1:0)
Góly:
38. a 70. Addo, 83. Sauer - 58. Domonkos. Rozhodovali: Marhefka - Bednár, Poláček, ŽK: Stojčevski - Luterán, Gerec, 1603 divákov.

FOTOGALÉRIA: Trnava - Trenčín

AS Trenčín uspel na ihrisku Spartaka Trnava 2:1. Trnava premárnila prvý polčas, jej nevýrazný výkon potrestal v 36. minúte gólom Kupusovič po prihrávke Soaresa. Tréner domácich Gašparík cez polčas vystriedal štyroch hráčov a po zmene strán hrali jeho zverenci živšie.

V 59. minúte sa dočkali vyrovnávajúceho gólu, keď sa na hranici šestnástky otočil Djuričin a strelou k žŕdke prekonal Vozinhu. Oba tímy mali následne šance, no rozhodnutie priniesol až nadstavený čas. Domáci brankár Vantruba podbehol roh Kmeťa a lopta skončila v bráne.

FC Spartak Trnava - AS Trenčín 1:2 (0:1)
Góly:
59. Djuričin - 36. Kupusovič, 90.+6 Vantruba (vl.). Rozhodovali: Smolák – Ferenc, Zemko, ŽK: Kóša - Bariš, Stojsavljevič, 4336 divákov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});