Radostná novinka niekdajšej lyžiarskej fenoménky: Druhé dieťa v 41 rokoch!

Bývalá úspešná lyžiarka Janica Kosteličová čaká vo veku 41 rokov svoje druhé dieťa. Legendárna chorvátska športovkyňa už má so svojim ...
  • Zdroj: Northfoto

Bývalá úspešná lyžiarka Janica Kosteličová čaká vo veku 41 rokov svoje druhé dieťa. Legendárna chorvátska športovkyňa už má so svojim partnerom syna Oskara.

Podľa chorvátskych médií je Kosteličová v druhom trímestri tehotenstva, nedávno dovolenkovala na ostrovoch Brač a Hvar. Počas svojej športovej kariéry niekoľkokrát uviedla, že po jej konci chce byť dobrou matkou. V roku 2019 porodila svojho prvého syna a potom sa úplne stiahla z verejného života. Predtým pôsobila na ministerstve športu vo svojej domovine.

V takomto bezradnom postoji sme ju minulú zimu videli najčastejšie.
Vlhovej súperka Liensbergerová začína od nuly: Rakúšanom došla trpezlivosť Zobraziť článok

Kosteličová má na konte štyri zlaté olympijské medaily - dve získala v kombinácii, po jednej v slalome a obrovskom slalome a dve striebra má zo super-G. Je päťnásobná majsterka sveta. Dva tituly získala v slalome, dva v kombinácii a jeden v zjazde. Zaznamenala tridsať víťazstiev vo Svetovom pohári, 55-krát dosiahla pódiové umiestnenie a trikrát získala veľký krištáľový glóbus.

Jej kariéra však bola poznačená zdravotnými problémami. V roku 2004 jej odstránili štítnu žľazu, neskôr podstúpila sériu operácií kolien. Sezónu 2006/2007 preto musela vynechať a po jej konci vo veku 25 rokov oznámila koniec.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});