Vlhovej súperka Liensbergerová začína od nuly: Rakúšanom došla trpezlivosť

Bola hviezdou, mala svoj samostatný tím, no to je už minulosť. Sympatická súperka Petry Vlhovej, Rakúšanka Katharina Liensbergerová (26) ...
  • Zdroj: getty images

Bola hviezdou, mala svoj samostatný tím, no to je už minulosť. Sympatická súperka Petry Vlhovej, Rakúšanka Katharina Liensbergerová (26) chce na poslednú zimu zabudnúť najrýchlejšie ako sa bude dať.

FOTOGALÉRIA: Katharina Liensbergerová

Po sezóne, keď získala olympijské striebro v slalome a malý glóbus v rovnakej disciplíne, totálne vybuchla.

A tak nečudo, že došla Rakúskemu lyžiarskemu zväzu (Ski Austria) trpezlivosť a Katharine vzal všetky vymoženosti hviezdy a zaradil ju do spoločného reprezentačného tímu.

Zlé jazyky tvrdia, že zimu bez výraznejšieho výsledku môže spolupráca s exkoučom Vlhovej Liviom Magoniom, ktorý iniciovala jej mama. Treba však dodať, že sympatická lyžiarka za 15 mesiacov vystriedala štyroch trénerov - Hannesa Zöchlinga, Livia Magoniho, Georga Harzla a Klausa Mayrhofera. Držiteľka malého glóbusu za slalom zo sezóny 2020/2021 prišla aj o mentálneho trénera Mathiasa Berthola.

Juraj dostal dres, kde sú podpisy jeho fanúšikov.
Útočník Montrealu Juraj Slafkovský pred novou sezónou hlási: Zhodil som pár kíl Zobraziť článok

„Je toho veľa nového. Nový tréner, nový servis, nový fitness tréner. Som pripravená na zmeny," povedala Katharina Liensbergerová pre najväčší rakúsky denník Kronen Zeitung a k častému striedaniu trénerov doplnila: „To len ukazuje, že niečo nebolo v poriadku. Jednoducho to nesadlo. Ale veľa som sa naučila."

Rakúšanky sa dotkne aj nové usmernenie Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS), na základe ktorého sa bude musieť zaobísť na pretekoch Svetového pohára aj bez svojej mamy, ktorá vlastne dirigovala jej kariéru. „Samozrejme, nie som z toho nadšená. Ale usmernenie platí to pre všetkých rovnako," dodala.

Peter Sagan má za sebou svoju poslednú Tour de France.
Belgičania žasnú nad Petrom Saganom: Naozaj odjazdil Tour na TOMTO?! Zobraziť článok

Švajčiarsky portál blick.ch pridal vysvetlenie, že Ski Austria rozdelil 240 mužov a 149 žien do národného, A, B a C-tímu, pričom reprezentačný káder lyžiarok sa znížil z desiatich na osem miest.

Degradovanie Liensbergerovej prekvapilo aj jej súperky, ktoré nečakali, že sa niečo také môže víťazka troch pretekov SP, striebornej z olympijského slalomu v Pekingu, kde ju zdolala len Petra Vlhová, a majsterke sveta v slalome z Cortiny 2021, sa niečo také môže prihodiť. Stalo sa. Pre veľmoc alpského lyžovania, za ktorú sa Rakúsko považuje, sa jej naj umiestnenie z minulej zimy – 5. miesto v obr.slalome a 6. miesto v slalome, ktorému zimu-dve predtým kraľovala, málilo! Uvidíme, čo so sympatickou pretekárkou tento rázny krok urobí.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});