Rok pred OH 2024 predstavuje Slovenský olympijský tím chytľavý pokrik

Rovnako ako olympijský oheň horia počas najstarších športových hier histórie aj naše srdcia. Presne o rok to opäť vypukne, no našich športovcov môžete povzbudzovať už teraz. Aj vďaka sloganu Slovenského olympijského tímu pre Paríž 2024 „Naše farby, naše srdcia“.

Takto o rok, 26. júla 2024, bude každý športový fanúšik v napätí sledovať začiatok letných olympijských hier v Paríži. Mesto pod Eiffelovou vežou bude hostiť tento najsledovanejší športový sviatok dovedna už tretíkrát. A je sa na čo tešiť. Na XXXIII. Hry olympiády vyráža aj slovenská reprezentácia, aby hájila farby malej, no o to viac športom žijúcej krajiny. Práve našej trojkolóry sa dotýka aj nový slogan Slovenského olympijského tímu pre Paríž 2024. Miestenku majú zatiaľ traja naši strelci Zuzana Rehák Štefečeková, Patrik Jány a Vanessa Hocková.

Fandíme našim

Šport a národná identita mali vždy hlboké prepojenie. Keď naši športovci stoja pod piatimi kruhmi, prinášajú so sebou nielen svoje individuálne ambície, ale aj hrdosť a jednotu národa, ktorý reprezentujú. Slovenský olympijský tím, so sloganom „Naše farby, naše srdcia“, symbolizuje túto úžasnú synergiu medzi športom a národnou identitou priam dokonale. Podnecuje jednotu a prispieva ku kolektívnej podpore našich športovcov. Pretože nezáleží na tom, kto si, ani kým si. Počas olympiády sme všetci jedno. Spojení vo viere a nádeji, že olympijský kov sa bude opäť raz ligotať aj na hrudiach našich športovcov.

Športovci sú nositeľmi hodnôt

Keď naši športovci vkročia na olympijskú scénu, nesú so sebou národnú hrdosť a spájajú sa v jedno kolektívne srdce, ktoré bije za všetkých Slovákov. To je dôvod, prečo nás ich úspechy tak nesmierne stmeľujú. V tých chvíľach cítime, že sme súčasťou niečoho väčšieho. Olympijské hry však nie sú iba o výkonoch na športoviskách, ale aj o duchu fair play, spolupatričnosti a rešpektu k iným kultúram. Naše slovenské športovkyne a športovci sú ambasádormi týchto hodnôt, pretože okrem športovej reprezentácie tiež sprostredkúvajú správu o tom, že Slovensko je otvorené a priateľské.

Sme jeden tím

„Naše farby, naše srdcia,“ odráža aj ohromného tímového ducha. Každý člen slovenskej výpravy vie, že jeho úspech nie je iba jeho vlastným, ale aj úspechom celej krajiny. Preto sa navzájom podporujú, povzbudzujú a vytvárajú neopakovateľnú atmosféru, ktorá motivuje k vynikajúcim výkonom. Vďaka tejto jednote sme všetci súčasťou úžasného olympijského dobrodružstva. Zadržiavame dych, keď naši športovci bojujú o každú desatinu sekundy, oslavujeme, keď sa im darí a stojíme pri nich, aj keď šťastie viac praje súperom. Veď odhodlanie našich športovcov je aj pre nás samotných obrovskou motiváciou, aby sme vykročili z komfortnej zóny a zapracovali na najlepšej verzii samého seba. Takže nech žijú „Naše farby, naše srdcia“, nech žije slovenský olympijský tím! Sme jednotní, sme silní, sme jeden tím. Pretože iba spolu sme neporaziteľní.

Aktivity SOŠV podporujú exkluzívny partner TIPOS, generálny partner 4F, hlavní partneri ALLIANZ, partner Matador a mediálni partneri Fun rádio a Nový Čas.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk