Draftová jednotka sa dočkala: Trinásťmilónový darček narodeninám

V deň svojich 18. narodenín uzavrel prvý hráč tohtoročného draftu NHL Connor Bedard trojročnú zmluvu s Chicagom.
  • Zdroj: SITA/AP

V deň svojich 18. narodenín uzavrel prvý hráč tohtoročného draftu NHL Connor Bedard trojročnú zmluvu s Chicagom.

FOTOGALÉRIA: Connor Bedard

Blackhawks o tom informovali na klubovom webe. Kanadský hokejový talent si podľa serveru capfriendly.com môže s bonusmi zarobiť až 4,45 milióna dolárov za sezónu. Jeho základný príjem tvorí maximálnu možnú sumu 950-tisíc dolárov ročne. Dokopy, ak splní všetky podmienky, môže dostať 13 350 000 dolárov.

Pre tradičný klub NHL bol Bedard druhou jednotkou draftu v histórii po inom útočníkovi Patrickovi Kaneovi (2007). Ten bol spolu s Jonathanom Toewsom dlhoročným lídrom mužstva, ktoré prechádza veľkou prestavbou. A práve Bedard má byť hráčom, na ktorom bude stáť budúcnosť Blackhawks.

Samuel Kňažko cíti sklamanie z účinkovania slovenskej reprezentácie na MS 2023.
Obranca Columbusu Kňažko o sezóne v zámorí i repre: Bolo by pekné rozlúčiť sa s Craigom medailou Zobraziť článok

"Podpis zmluvy s Connorm je obrovským krokom v budovaní nových základov nášho klubu. Sme nadšení, keď vidíme, ako sa vyvíja a akú hrá úlohu v posúvaní nášho tímu na mnoho rokov," povedal generálny manažér Kyle Davidson.

Dvojnásobný juniorský majster sveta Bedard, ktorý pred dvoma rokmi triumfoval aj na svetovom šampionáte do 18 rokov, je považovaný za najlepšieho mladého hráča od roku 2015. Vtedy si Edmonton vybral ako jednotku súčasnú najväčšiu hviezdu NHL Connora McDavida.

V úlohe kapitána tímu Regina Pats odohral Bedard v základnej časti poslednej sezóny juniorskej WHL 57 zápasov a pripísal si 143 bodov za 71 gólov a 72 asistencií. Cez hranicu 140 bodov sa dostal ako prvý hráč od sezóny 1995/96. Za sedem stretnutí play off pridal 20 bodov (10 + 10).

Dres s Krištofovým menom starostlivo pripravený v šatni Vladivostoku.
Slováci nie sú jediní: Do ruskej KHL má namierené už štvrtý český hokejista! Zobraziť článok

V januári doviedol Kanadu k obhajobe zlata na majstrovstvách sveta juniorov - na domácej pôde zaznamenal deväť gólov a 14 nahrávok a bol zvolený najlepším útočníkom aj hráčom turnaja. Naprázdno vyšiel len vo finále s Českom pri výhre 3:2 v predĺžení.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});