Fialková otvorene: Pravý dôvod môjho konca! Len jediná vec mohla zmeniť moje rozhodnutie

Úspešná slovenská biatlonová reprezentantka Ivona Fialková (28) mnohých prekvapila rozhodnutím ukončiť svoju aktívnu kariéru. Vysvetlila ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Úspešná slovenská biatlonová reprezentantka Ivona Fialková (28) mnohých prekvapila rozhodnutím ukončiť svoju aktívnu kariéru. Vysvetlila dôvody, ktoré ju k tomuto rozhodnutiu priviedli a spomenula jednu vec, ktorá mohla verdikt o konci zmeniť.

FOTOGALÉRIA: Ivona Fialková

Slovenská biatlonová reprezentantka Ivona Fialková (28) mnohých prekvapila rozhodnutím v mladom športovom veku ukončiť svoju aktívnu kariéru. V rozhovore pre Denník Šport podrobnejšie objasnila dôvody, ktoré ju k rozhodnutiu o konci kariéry priviedli.

„Postupne som si začala uvedomovať, že nemám takú motiváciu ako kedysi a aj moje výsledky dosiahli asi strop. Do toho zdravotné problémy. Známe sú moje problémy s imunitou a už roky bojujem s boľavým chrbtom. Jedno s druhým vyústilo do rozhodnutia, ktorým som si povedala, že stačilo a v živote je čas posunúť sa ďalej," hovorila Ivona Fialková.

Ivona Fialková ukončila profesionálnu kariéru.
Veľká rana pre slovenský biatlon: Ivona Fialková ukončila kariéru! Zobraziť článok

Vo svojom športovom životopise má piate miesto z olympijských hier, šieste z majstrovstiev sveta a niekoľko umiestnení v elitnej desiatke pretekov Svetového pohára. Úspešná biatlonistka priznala, že bola jedna vec, ktorá by možno dokázala zmeniť jej rozhodnutie o konci. Ale tá sa nestala.

„Videla som, aké je zloženie slovenských realizačných tímov, či prišiel nejaký odborník, v mojom prípade strelecký, ktorý by bol pre mňa zásadný a možno by mohol zmeniť moje rozhodovanie. Nikto taký neprišiel. My sme za minulé roky v Tíme Fialky robili, čo bolo v našich silách, aby sme vyskladali čo najlepší tím, ale poznáme situáciu. Takže som nezmenila svoje rozhodnutie.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});