Lopušanová pomohla hokejbalistkám na MS 21 k striebru: Po zlomenine robí opäť vietor!

Skvelý úspech! Slovenské hokejbalové reprezentácie získali na majstrovstvách sveta v mládežníckych kategóriách v hokejbale v Liberci ...
  • Zdroj: anc, instagram NL

Skvelý úspech! Slovenské hokejbalové reprezentácie získali na majstrovstvách sveta v mládežníckych kategóriách v hokejbale v Liberci štyri strieborné medaily. Finálové duely prehrali mužské tímy do 18, 20 a 23 rokov i ženská reprezentácia do 21 rokov, v drese ktorej žiarila Nela Lopušanová (15).

FOTOGALÉRIA: Lopušanová pomohla hokejbalistkám na MS 21 k striebru

Finále ženského turnaja do 21 rokov v Liberci bolo poriadne vyhrotené a na jeho konci sa radovali po tesnej výhre 1:0 Kanaďanky. Gól Jesse Dzikowiczovej z 9. min. sa ukázal ako rozhodujúci. Slovenky v druhej tretine nevyužili presilovú hru piatich proti trom a obrana javorového listu zvládla skúšky ohňom aj v tretej tretine.

Výrazný podiel na slovenskom postupe do finále mala Nela Lopušanová, ktorá nastúpila na prvé súťažné zápasy po doliečení zlomeniny ruky. V šiestich dueloch na turnaji nazbierala talentovaná športovkyňa 14 kanadských bodov za 6 gólov a 8 asistencií. V produktivite ju predstihla len 16-bodová Kanaďanka Neleh Vigneauová-Sargeantová.

Na snímke Šimon Nemec.
Dostane sa Nemec tento rok do NHL? Takto to vidí zámorský expert Zobraziť článok

„Druhé miesto na jednej strane teší, ale aj bolí zároveň. Osobne si myslím, že sme boli lepšie ako Kanaďanky. Mali sme viacero dobrých šancí, ktoré sme však neboli schopné premeniť, a to nás v konečnom dôsledku potom stálo zápas,“ zhodnotila pre Nový Čas Lopušanová, ktorá sa do diania vrátila po zlomenine zápästia zo začiatku apríla.

„Toto bol môj taký prvý veľký turnaj po zlomenine Cítim sa fajn, aj keď ma to ešte občas zabolí, ale je to skôr zriedkavé, takže ruka je už v pohode, za čo som rada. Na hokejbale som si to s babami veľmi užila, myslím, že sme zložili dobrú partiu. Za to by som sa im chcela naozaj poďakovať. Na začiatku turnaja som sa cítila trochu nekomfortne, ale postupom času som sa do toho dostala,“ uviedla Lopušanová, ktorá má pred sebou zároveň obrovskú životnú výzvu. Od sezóny 2023/2024 bude totiž študovať a hrať v USA. „Do Ameriky odchádzam v polovici augusta. Je to veľký krok pre mňa a osobne sa na to naozaj teším. Strach z toho nemám vôbec žiadny. Je to môj sen, ktorý si tam idem žiť, takže sa už neviem dočkať, keď tam už budem,“ uzavrela Lopušanová.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});