Djokovič cíti obrovský tlak: Ten chlap ma okradol o dva Grand Slamy!

Srbský tenista Novak Djokovič (36) prehovoril o svojom rivalovi, ktorý mu z pred nosa vyfúkol dva Grand Slamy.

Srbský tenista Novak Djokovič (36) prehovoril o svojom rivalovi, ktorý mu z pred nosa vyfúkol dva Grand Slamy.

Fotogaléria

Švajčiar Stan Wawrinka je jedným z mála, ktorý niekoľkokrát zdolal Novaka Djokoviča vo finále grandslamového turnaja. Djokovič v stredu zdolal Jordana Thompsona a postúpil do tretieho kola Wimbledonu, pričom Wawrinka je teraz v druhom kole, kde sa stretne s Tomasom Martinom Etcheverryom. Ak Švajčiar postúpi, vyzve v treťom kole Djokoviča.

Srbský tenista po postupe do ďalšieho kola Wimbledonu priznal, že Wawrinka je pre neho nepríjemný súper. „Okradol ma o dva Grand Slamy. To je úloha, ktorú zohral v mojej kariére, zdolal ma v dvoch grandslamových finále. Ale Stana mám rád, je skvelý ako človek. Všetko, čo vo svojej kariére dosiahol, je skutočne inšpirujúce. Má takmer 40 rokov a stále je silný. Nie je veľa tenistov, ktorí to dokážu,“ povedal Novak Djokovič.

„Po niekoľkých ťažkých operáciách kolena stále pokračuje a snaží sa zapísať do histórie tenisu. Nemožno zabudnúť, že je trojnásobný grandslamový víťaz, získal Davisov pohára a má aj olympijské zlato. Fantastická kariéra,“ vystrúhal poklonu Djokovič. „Má jeden z najkrajších bekhendov s jednou rukou, proti akým som kedy hral. Môže hrať dobre na všetkých povrchoch. Dúfam, že budeme mať šancu si znova zahrať, pretože sme sa dlho nestretli. Ak na to príde, bude to súboj veteránov.“

Hoci vyhral všetko, čo sa dalo vo svete tenisu, Djokovič priznáva, že keď vstúpi na kurt, stále je pod tlakom. „Vždy, keď vstúpim na kurt, najmä na grandslame, pociťujem, samozrejme, obrovský tlak a veľké očakávania od seba i od ľudí, ktorí ma sledujú naživo či v televízii a od celého tenisového sveta. Už som si na ten pocit zvykol a je to niečo, čo akceptujem, pretože mi to dáva ďalšiu motiváciu písať históriu,“ uzavrel Novak Djokovič.

Organizátori grandslamového turnaja vo Wimbledone ocenili Rogera Federera (41). Na slávnostnom ceremoniáli nechýbala ani jeho priateľka Kate (41), princezná z Walesu.
Vo Wimbledone ocenili tenisovú legendu: Žiarli Mirka Federerová na princeznú Kate?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});