Chystá Kvitová tajnú svadbu počas Wimbledonu? Petra poslala jasnú odpoveď

Tenistka Petra Kvitová (33) je pred štartom Wimbledonu opatrná. V minulosti na miestnej tráve dvakrát vyhrala, ale nepozná recept na ...

Tenistka Petra Kvitová (33) je pred štartom Wimbledonu opatrná. V minulosti na miestnej tráve dvakrát vyhrala, ale nepozná recept na úspech v All England Clube.

Fotogaléria

Do pozície spolufavoritky sa nasadená deviatka nestavia, verí ale, že nedávny triumf na turnaji v Berlíne jej dodá sebavedomie. Novinárom povedala, že sa počas uplynulého týždňa liečila z prechladnutia a pred utorkovým duelom 1. kola s Taliankou Jasmine Paoliniovou čaká rovnako ako vlani náročnú bitku.

"Wimbledon je vždy ťažký, či už v dobrom, alebo zlom. Zažila som tu najkrajšie chvíle tenisovej kariéry, ale aj tie najhoršie. Vždy je tu mix emócií, ktoré je ťažké zvládať. V hlave toho mám veľa, takže sa snažím skôr odreagovať, nemyslieť na rôzne tlaky a užívať si tenis,“ uviedla Kvitová.

Týždeň starý triumf v Berlíne ju povzbudil. Turnaj vyhrala aj napriek tomu, že bola v závere prechladnutá. "Už pred druhým zápasom v sobotu na mňa sadla teplota a nevedela som, či doň nastúpim. Nejako som to zvládla, ale vedela som, že ďalší deň musím nastúpiť do finále, čo bolo ťažké," líčila.

Aj preto sa tento týždeň odhlásila z turnaja v Eastbourne, kde by obhajovala minuloročný titul. "Síce teraz ešte trochu smrkám, ale už je to lepšie ako v Berlíne. Ešte mám do prvého zápasu chvíľu čas, tak snáď to bude dobré," uviedla.

RODINKA: Kuzminovci majú k sebe blízko.
Nasťa Kuzminová s manželom: Športový talent zdedili deti po nás Zobraziť článok

Kvitová tento rok vyhrala dva turnaje, pred German Open uspela v apríli v Miami. Naposledy vyhrala dve trofeje v jednej sezóne pred štyrmi rokmi. "Beriem to tak, že tento rok idem nadplán," podotkla Kvitová. "Keď som vyhrala Miami, mala som splnené. Teraz už mám dve trofeje, čo je super. Berlín bol tiež ťažký a silne obsadený turnaj. Dodal mi ale ďalšiu chuť do tenisu a vieru, že môžem hrať s dobrými hráčkami, ktoré to na tráve vedia," povedala svetová deviatka.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});