Ruský brankár Fedotov sa začiatkom júla vyzlečie z mundúru: Vráti sa po vojenskej službe k hokeju?

Jeho príbeh šokoval pred rokom celý športový svet! Najskôr vychytal brankár hokejistom Ruska striebro na pekinskej olympiáde, neskôr ...

Jeho príbeh šokoval pred rokom celý športový svet! Najskôr vychytal brankár hokejistom Ruska striebro na pekinskej olympiáde, neskôr pre CSKA Moskva triumf v KHL, potom podpísal kontrakt s Philadelphiou a potom ho na žiadosť vojenskej prokuratúry zadržali a namiesto do zámoria putoval Ivan Fedotov na základnú vojenskú službu.

Fotogaléria

Tú si odslúžil, už, ako sa hovorí, „strihá meter“ a začiatkom júla sa pre neho opäť začne normálny život. Či bude spojený s hokejom, v ktorom mu prorokovali hviezdnu kariéru, nevie ani on sám.

Jeho zadržanie a následné odvelenie do Severomorska za polárnym kruhom, administratívnej základne Severnej flotily ruského námorníctva, bolo aktom moci tých, ktorým prekážalo, že sa chcel presadiť v zámorí! Zvládne sa vrátiť? Kontrakt s Flyers má ešte rok platný, no ktovie, či sa v zámorskom tíme nájde miesto pre niekoho, kto celý rok nehral, netrénoval.

Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Slafkovský si zlízol kritiku: Najhoršia draftová jednotka! Zobraziť článok

Odchod ospevovaného gólmana do zámoria boril obraz, ktorý usilovne vytvára ruská propaganda. A to, že najväčšie ruské športové hviezdy schvaľujú a podporujú prezidenta Putina. Fedotovov prípad dokazuje, že ak to tak nie je, mocní zakročia najmä v čase agresie na Ukrajine.

Fedotov po prvých správach, že sa údajne psychicky zrútil, dopadol nakoniec dobre. Dostal hodnosť staršieho námorníka a skoro celú dobu slúžil vo Vojensko-námorníckej akadémii v Petrohrade, za ktorú si zahral aj amatérsky hokej na armádnych súťažiach.

O tom, čo zažil, nechce s nikým komunikovať. Stále sa nezmieril s tým, že sa ho ruská športová komunita vôbec nezastala. Teraz rieši, či sa vráti k hokeju. Snáď dokáže ten krutý rok vymazať z hlavy a ak začne trénovať, môže sa jeho príbeh skončiť happyendom.

Ilustračná fotografia.
Talianskeho hokejistu († 48) našli mŕtveho! Na ZOH i MS hral proti Slovákom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});