O prvú medailu pre Slovensko sa zaslúžila mladučká strelkyňa: Kamile dala do ruky vzduchovku mama

Najväčší úspech! O tom hovorí po svojej striebornej medaile vo vzduchovej puške na 10 m z III. európskych hier (EH) strelkyňa Kamila ...
  • Zdroj: archív K.N.

Najväčší úspech! O tom hovorí po svojej striebornej medaile vo vzduchovej puške na 10 m z III. európskych hier (EH) strelkyňa Kamila Novotná (18).

FOTOGALÉRIA: Kamila Novotná

Je to jej naj úspech. Kamila, ktorej dala vzduchovku do ruky mama, bola prvou slovenskou medailistkou na tohtoročných EH.

„Medaila pre mňa veľa znamená. Je to môj prvý cenný kov z tak veľkého podujatia. Som vďačná za jej zisk. Veľa som trénovala, je za týmto výsledkom veľa driny. Teším sa z nej,“ vyznala sa mladučká športovkyňa z Veľkého Šariša, ktorá bola v základnej časti finále najlepšia zo všetkých súťažiacich.

„Do finále som nešla s veľkými očakávaniami. Povedala som si, že keď už som tak ďaleko, tak chcem niečo zastrieľať. Bola som aj prekvapená, ako sa mi dobre strieľalo. Bola som absolútne v pokoji,“ popísala svoje pocity z prvého veľkého podujatia v kariére, na ktorom siahala aj na olympijskú miestenku.

„Možnosť kvalifikovať sa do Paríža som mala v hlave, ale nechcela som na to klásť dôraz. Ak by som na to myslela, viac by ma to rozhodilo. Teraz ma mrzí, že som si miestenku nevybojovala, ale na druhej strane som vďačná za medailu,“ dodala Kamila, ktorá bude mať šancu vybojovať si účasť v Paríži na majstrovstvách sveta v Baku.

Na rozdiel od ďalších členov našej streleckej výpravy dejisko súťaží vo Vroclavi, ktoré je od Krakova vzdialené takmer 300 km, poznala. Už tam súťažila a opravy, ktoré urobili strelnici v sliezskom meste, zverenka Jána Šima v ŠKP Prešov pochválila.

Ján Volka získal pre slovenské farby bronz.
Slováci na EH rozšírili medailovú zbierku! Volko napodobnil Gajanovú Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});