Futbalisti Slovenska sa dnes predstavia na ihrisku Lichtenštajnska: Vyfackajú trpaslíka?

Potvrdiť víťazstvo na Islande a zavŕšiť júnový zraz šesťbodovým ziskom! To je motto futbalovej reprezentácie pred dnešným štvrtým zápasom ...

Potvrdiť víťazstvo na Islande a zavŕšiť júnový zraz šesťbodovým ziskom! To je motto futbalovej reprezentácie pred dnešným štvrtým zápasom kvalifikácie na Majstrovstvá Európy vo futbale 2024 na ihrisku Lichtenštajnska.

Fotogaléria

Proti futbalovému trpaslíkovi kontinentu dosiahli Slováci v roku 2007 historicky najvyššie víťazstvo (7:0). Miništátik pod Alpami je stále v postavení fackovacieho panáka. Rovnaký debakel schytal v marci doma od Islanďanov. V troch zápasoch zatiaľ ani raz neskóroval a inkasoval 13 gólov.

Zverenci trénera Francesca Calzonu si po šťastnom trojbodovom zásahu v Reykjavíku poriadne odfúkli. Nebol to optimálny výkon, na ktorý by radi spomínali. Proti outsiderovi skupiny si nechcú nič komplikovať a od úvodného hvizdu majú v pláne ofenzívny futbal.

„Aj Lichtenštajnsko má nového trénera, ktorý vniesol do tímu svoj pohľad. V Luxembursku prehralo cez víkend 0:2, no druhý gól dostalo až v závere. Dnes nie je jednoduché vyhrať nad nikým. Musíme sa dobre pripraviť, ale hlavne pristúpiť k zápasu s plnou vážnosťou a zodpovedne,“ zdôraznil taliansky kouč.

Hamšík a spol. sa v nedeľu presunuli z Islandu vyše 3 500 kilometrov južnejšie. V autobusoch a lietadle presedeli 12 hodín. V noci pristáli v Nemecku a ubytovali sa v rakúskom meste Dornbirn, 45 km od Vaduzu, dejiska zápasu.

Hráči si v letiskovej hale a počas letu krátili chvíle spánkom, počúvaním hudby, debatami, Hamšík, Mak a ďalší mastili karty. V pondelok podvečer si zatrénovali na útulnom štadióne Rheinpark. Má kapacitu 7 500 divákov, čo je o 1 500 viac ako počet obyvateľov hlavného mesta. V jednej z najbohatších krajín sveta sa ceny vstupeniek na Slovákov pohybujú v rozmedzí 10 - 30 eur pre dospelých.

Tréner Calzona nebol celkom spokojný s výkonom na ostrove gejzírov. Aj preto nie je vylúčené, že pristúpi k zmenám v základnej zostave. Po šťastnej voľbe so Suslovom sa núka alternatíva s krídelníkom Groningenu už od začiatku zápasu.

Zrejme po tréningu a rozhovore s Milanom Škriniarom padne rozhodnutie, či stopér Interu Miláno neostane tentoraz iba na lavičke. Ak chceme hrať ofenzívnejšie, do úvahy prichádza štart Patrika Hrošovského, vpredu by mohol dostať príležitosť Žilinčan Dávid Ďuriš.

Slováci si už raz s týmto súperom vyrobili hanbu. Pred desiatimi rokmi remizovali vo Vaduze 1:1, čo zmarilo mužstvu postup na MS do Brazílie a trénerská dvojica Stanislav Griga - Michal Hipp schytala do hodiny po zápase padáka.

„Verím, že história sa nebude opakovať. Ešte nemáme dôvod na žiadne hody. Potešili sme sa, zakričali si v kabíne, ale už sme mysľami na najbližšom zápase. Verím, že tri body z Islandu potvrdíme,“ povedal odhodlane Škriniar.

 

Lichtenštajnsko - Slovensko
Dnes o 20.45 hod.
PP Sport 1

 

J-SKUPINA

Dnes (20.45)

Lichtenštajnsko - Slovensko

Island - Portugalsko

Bosna a Herc. - Luxembursko

 

1. Portugalsko 3 13:0 9

2. Slovensko 3 4:1 7

3. Luxembursko 3 2:6 4

4. Bosna a Herc. 3 3:5 3

5. Island 3 8:5 3

6. Lichtenštajnsko 3 0:13 0

 

 

9 zápasov 0 výhra 2 remíza 7 prehry skóre 1:26

34.

V rebríčku FIFA

28.

Traber

250 000 €

Najdrahší hráč

M. Škriniar

50 mil. €

1 mil. €

Hodnota kádra

157 mil. €

8

Legionári

23

26 rokov

Priemerný vek

27 rokov

Konrad
Fünfstück (42)

Tréner

Francesco
Calzona (54)

Lichtenštajnsko – Slovensko

 

---

Top úspechy

MS (2010), ME (2016, 2020)

 

Hasler, Salanovič

Top hviezdy

Škriniar, Lobotka

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});