Kenská atlétka zostala prekvapená: O takej odmene sa jej ani len nesnívalo

Kenská atlétka Faith Kipyegonová (29) dostala od prezidenta Williama Ruta za prekonanie dvoch svetových rekordov počas jediného týždňa ...
  • Zdroj: SITA/AP

Kenská atlétka Faith Kipyegonová (29) dostala od prezidenta Williama Ruta za prekonanie dvoch svetových rekordov počas jediného týždňa odmenu 35-tisíc dolárov a rodinný dom. Informovala o tom agentúra AP.

FOTOGALÉRIA: Faith Kipyegonová

"Keňa je na Faith neuveriteľne pyšná," uviedol Ruto. "Je ukážkovým príkladom disciplíny, tvrdej práce a rodinných hodnôt. Je veľkou kenskou ženou - matkou, manželkou a svetovou šampiónkou," uviedol prezident s tým, že v budúcnosti podobnú odmenu dostanú aj ďalší svetoví rekordéri.

Slovenský tenista Alex Molčan postúpil do 2. kola dvojhry na antukovom challengeri Bratislava Open.
Začal sa challenger Bratislava Open: Molčan a Gombos sa potrápili, Kovalík vypadol Zobraziť článok

Dvojnásobná olympijská víťazka a úradujúca majsterka sveta Kipyegonová pred dvoma týždňami na Diamantovej lige vo Florencii zaznamenala časom 3:49,11 minúty svetový rekord na 1500 metrov.

O sedem dní neskôr na ďalšom mítingu prestížneho seriálu v Paríži, kde navyše v priamom súboji porazila doterajšiu držiteľku rekordu Letesenbet Gideyovú z Etiópie, stanovila nové maximum časom 14:05,20 na trati 5000 metrov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});