Športovci rokovali s politikmi: Vznikne ministerstvo športu?

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) zvolal na pôdu svojho múzea historické rokovanie predstaviteľov športových spolkov a politických ...
  • Zdroj: olympic.sk

Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) zvolal na pôdu svojho múzea historické rokovanie predstaviteľov športových spolkov a politických strán s mottom „Spolu pre šport“. Na stretnutí sa zúčastnili zástupcovia deviatich z celkového počtu 11 pozvaných politických strán, ktoré majú podľa prieskumov najvyššie preferencie.

Zámerom bolo prezentovať priority kľúčových slovenských športových organizácií a prediskutovať so zástupcami politických strán ich plány v oblasti športu v súvislosti s blížiacou sa predvolebnou kampaňou. „Týmto stretnutím chceme začať dialóg – vyjadriť naše názory a vypočuť si politikov. Boli by sme radi, keby sa téma športu viac ako doteraz dostala do politických programov a hlavne do programového vyhlásenia vlády po septembrových voľbách bez ohľadu na to, ktoré strany utvoria vládnu koalíciu,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel pre olympic.sk.

Šprintér Ján Volko (v strede) zabehol na atletickom mítungu v Kladne najlepšie slovenské výkony roka na 100 i 200 metrov.
Volko zabehol v Kladne slovenské výkony roka, Hrašnová vylepšila veteránsky rekord Zobraziť článok

Zástupcovia športovej obce prezentovali pred politikmi jednotu, aká tu doteraz nebola. „Športovému hnutiu sa veľmi dlho vyčítalo, že sa nevie zjednotiť. Toto stretnutie dokazuje, že takéto obdobie sme prekonali,“ pripojil Siekel.

Predstavitelia viacerých politických strán konštatovali, že v ich pripravovaných volebných programoch bude šport predstavovať jednu z priorít. Viacerí deklarovali pripravenosť rokovať o možnosti zriadenia či už samostatného ministerstva športu, alebo športu v spojení s cestovným ruchom. Vo všeobecnosti sú si vedomí veľkého investičného dlhu v oblasti športovej infraštruktúry.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});