Fenomenálny nórsky atlét to konečne dokázal: Prekonal dlhoročný svetový rekord!

Podarilo sa! Nórsky bežec Jakob Ingebrigtsen (22) je v súčasnosti jednou z najväčších hviezd svetovej atletiky, čo všetkým dokázal na ...
  • Zdroj: TASR/AP

Podarilo sa! Nórsky bežec Jakob Ingebrigtsen (22) je v súčasnosti jednou z najväčších hviezd svetovej atletiky, čo všetkým dokázal na podujatí Diamantovej ligy v Paríži. Preteky na 3 000 metrov ovládol časom 7:54,10, vďaka ktorému sa stal držiteľom nového svetového rekordu.

FOTOGALÉRIA: Fenomenálny nórsky atlét to konečne dokázal

Jakob Ingebrigtsen je vskutku atletický fenomén. Už v 22 rokoch má na svojom konte olympijské zlato z Tokia, zlato z majstrovstiev sveta a štyri najcennejšie kovy z európskeho šampionátu. Svoju výkonnosť však teraz dokázal povýšiť na ešte vyššiu úroveň.

Na Diamantovej lige v Paríži totiž predviedol niečo, čo sa ešte nikomu v histórii nepodarilo. Beh na 3 000 metrov dokončil v čase 7:54,10, čím vytvoril nový svetový rekord. Predchádzajúci rekord z roku 1997 dokonca prekonal až o 4 sekundy.

Najlepší čas držal dlhých 26 rokov Daniel Komen, ktorý sa oň postaral v dobe, keď Ingebrigtsen nebol ani na svete. Nórsky vytrvalec zdolal v Paríži druhého Kipkuruieho z Kene o priepastných 15 sekúnd, tretí Kuma Girma z Etiópie stratil ešte o sekundu viac.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});