Smutný príbeh biatlonového dôchodku: Srdce stoplo sny sympatickej Fínky

Predsa prehovorila! Jedna z najlepších biatlonistiek Mari Ederová (35) už pred dvomi mesiacmi oznámila odchod do športového dôchodku. ...
  • Zdroj: instagram.com/eder_mari

Predsa prehovorila! Jedna z najlepších biatlonistiek Mari Ederová (35) už pred dvomi mesiacmi oznámila odchod do športového dôchodku. Opora fínskeho kvarteta prelomila mlčanie a prehovorila o tom, čo ju prinútilo k tomuto kroku. Dôvod je desivý.

FOTOGALÉRIA: Mari Ederová

Fínka, za slobodna Laukkanenová, priznala pre Biatlonworld problémy so srdcom, ktoré stopli všetky jej medailové sny. „Bohužiaľ, už ku koncu sezóny som mala nejaké problémy so srdcom... Aj som nejaké preteky vynechala, ale nepomohlo to. Vždy som si užívala chvíle bez tréningu, ale teraz, keď som na príkaz lekárov mala úplne zakázaný akýkoľvek pohyb, som trpela. Uvedomila som si, ako veľmi mi chýba fyzická aktivita...“ prezradila sympatická biatlonistka.

Argumenty lekárov museli byť naozaj vážne, keď sa Mari odhodlala ukončiť kariéru vrcholového športovca. Sama pritom ešte v závere predošlej zimy spomínala účasť na najbližšej zimnej olympiáde...

Dnes sa s pomocou lekárov snaží zistiť, čo mohlo spôsobiť problémy, ktoré nikdy predtým nemala. „No nakoniec musím úprimne priznať, že môj pracovný výkon už nikdy nebude taký, aby som si splnila sen o veľkom úspechu,“ priznala na svojom instagramovom profile Fínka, ktorá sa usadila v susednom Rakúsku.

Pred piatimi rokmi povedala áno rakúskemu biatlonistovi Benjaminovi Ederovi. Mari Ederová na medailu z majstrovstiev sveta nesiahla, ale vyhrala dvoje pretekov Svetového pohára, miest na stupňoch má zo desať, keďže má na konte 350 štartov v SP.

Dnes už má myšlienky celkom inde. Jediným pozitívom bol fakt, že si s manželom konečne mohli užiť medové týždne v Mexiku. „Vzali sme sa pred piatimi rokmi, ale nikdy sme nemali čas. Preto sme si chceli užiť pár týždňov na slnku,“ doplnila ešte Mari, ktorá sa teraz bude venovať športovému obchodu v rakúskej dedinke Thalgau, ktorý si dali počas dovolenky v Mexiku zrekonštruovať.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});